ye-logo.v1.2

Свято вишиванки продовжується: хмельничани ярмаркують для бійців АТО

Суспільство 4470
На ярмарок прийшли сотні хмельничан
На ярмарок прийшли сотні хмельничан. Фото: автора

На майданчику біля кінотеатру Шевченка розгорнувся масштабний благодійний ярмарок, вилучені кошти з якого передадуть солдатам на передову.

Патріотичні сувеніри, вишиванки, картини, смачну випічку та ще багато іншого можна придбати сьогодні, 21 травня, в центрі Хмельницького. Учні професійно-технічних училищ області, молодіжні ініціативи та хмельницькі волонтери влаштували грандіозну благодійну акцію в День вишиванки.

«Цей ярмарок – продовження молодіжної ініціативи учнівського самоврядування учнів професійно-технічних навчальних закладів «Голос миру». Вперше подібна акція в нас відбулася в березні, коли також був організований благодійний розпродаж, - розповідає заступник директора департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА Антоніна Харчук. – Цього разу до свята долучилися майже всі училища області. Учасники ярмарки приїхали з різних куточків краю, щоб показати свої вироби, продемонструвати майстерність і показати, що молодь будь-якого віку, від садочку до випускників вишів, підтримує мир в нашій державі».

Люди збирають гроші на допомогу бійцям АТО

За словами Антоніни Михайлівни, вилучені гроші будуть передані, як і попереднього разу, на допомогу бійцям АТО. Тоді солдати восьмої бригади і 93 полку отримали завдяки проведеному ярмарку майже 19 тисяч гривень. «Ми передамо гроші бійцям АТО, але не всі. Цього разу частину зібраних коштів буде передано на лікування учня Чорноострівськоого училища, який внаслідок нещасного випадку отримав більше 50% опіків тіла», - додає вона.

На ярмарку продавали сувеніри, обереги, саколики та багато іншого

Крім розпродажу, на вишиванковому ярмарку хмельничан розважають своїми конкурсами юнаки з «Козацького гарту». Кам’янчани презентували чергову нову колекцію історичних костюмів, виготовлених власноруч. Учні професійних училищ влаштували концерт з кращими номерами художньої самодіяльності. Також відвідувачі ярмарки мають можливість поласувати справжнім кулішем, виготовленим за давнім козацьким рецептом та запашною юшкою.

Серед учасників благодійної ярмарки багато волонтерів. Директор БФ «Подих надії нації» Тетяна Юзепчук за кілька днів відправляється в поїздку до солдатів на Схід. На виставку прийшла з маленькими оберегами, сувенірами та українськими прапорами, які розписували власноруч бійці АТО.

Волонтер Тетяна Юзепчук кожних десять днів їздить до бійців на Схід

«Скоро відправляємося в дорогу, але треба зібрати гроші на пальне. За сувеніри конкретну ціну не вимагаю, люди кидають в скриньку гроші скільки вважають за потрібне», - говорить волонтерка.

Хмельничани співали гімн України, поклавши руку на серце

Хмельничанка Марина Левицька прийшла на ярмарок у вишитій сорочці та з квітами у волоссі. Дівчина собі вже купила кілька дрібниць на ярмарку.

«Свято дуже яскраве. Місто навіть гарніше стало, коли стільки людей одягли вишиванки. Я собі купила патріотичний браслет і ляльку ручної роботи. Дуже гарні речі, - ділиться вона. – Ще дуже хочу спробувати козацький куліш».

Спробувати смаколики та придбати патріотичні сувеніри можна до 19:00 на майданчику біля кінотеатру Шевченка.

Нагадаємо, сьогодні вдень у Хмельницькому створили рекордну вишиванку.


Дівчата з Хмельницького ліцею продають власноруч виготовлені обереги

Яскраві маки приїхали аж з Городка

Хмельничани продемонстрували все різномаїття національного вбрання

Хмельницький молодіжний клуб розвитку розмальовував усіх охочих патріотичними малюнками

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую