ye-logo.v1.2

Ціну двох нових тролейбусів місто “відіб'є” за п'ять-шість років

Суспільство 4067
Нові тролейбуси облаштовані пандусами
Нові тролейбуси облаштовані пандусами. Фото: автора

Два нові “Богдани” відправили сьогодні у перший рейс під звуки оркестру.

Щоправда, урочисто запустили на лінію лише один. Другий, за словами керівника КП "Електротранс" Віктора Паламарчука, виїде на маршрут трохи згодом.

Нові "рогаті", вартістю 8 мільйонів 265 тисяч гривень, придбали за кошти міського бюджету Хмельницького. Тролейбуси придбали у луцької фірми “Богдан Моторс”. Як запевняє Віктор Паламарчук, тролейбуси окупляться за найближчі 5-6 років.

“Ми купили ці тролейбуси за кошти міського бюджету. Дякуємо усім платникам податків, адже саме вони наповнюють бюджет міста”, — зазначив Віктор Анатолійович.

Водіїв, які працюватимуть на нових транспортних засобах, визначала спеціальна комісія за критеріями професійності, відповідальності та дисциплінованості.

“Мені пощастило бути за кермом нового тролейбуса. Він значно відрізняється від тих, якими мені доводилося керувати раніше. Найголовніше, що у тролейбусі є пандус, що дає можливість пересуватися людям з обмеженими можливостями. Ще одна перевага — у кабіні водія є кондиціонер”, — говорить водій тролейбуса з 30-річним стажем Анатолій Дмітрієв.

Транспорт обладнаний пандусом.

Нові тролейбуси курсуватимуть за маршрутами №11 та №7а. Найголовніша перевага цих тролейбусів перед старими, що вони дозволяють економити понад 30 відсотків електроенергії. А виручка, яку приносять підприємству нові рогаті, більша ніж у старих у півтора-два рази.

За словами Віктора Паламарчука, вартість поїздки у громадському транспорті Хмельницького одна із найдешевших в Україні. Тоді як зношеність тролейбусного парку у Хмельницькому, за словами керівника, становить 93 відсотки.
Як зазначив в.о. Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський, нові тролейбуси повністю застраховані.

Читайте також: Хмельницький: нові тролейбуси урочисто випустили на лінію, і відразу... ДТП

Тролейбус у перший свій рейс випускали під звуки оркестру.

Попитом серед хмельничан більше користуються саме нові комфортні тролейбуси.

У перший рейс поїхали посадовці і журналісти.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую