ye-logo.v1.2

Хмельниччина активно готуватиметься до наступної хвилі мобілізації, - воєнком

Суспільство 5310
Обласний воєнком Сергій Присяжнюк розповів про виконання шостої хвилі мобілізації
Обласний воєнком Сергій Присяжнюк розповів про виконання шостої хвилі мобілізації. Фото: автора

Офіційно про новий етап поки мови немає, проте у військовому комісаріаті не хочуть, аби сьома хвиля застала їх зненацька.

Учора, 17 серпня, завершилась шоста хвиля мобілізації, яка стартувала 19 червня. Мобілізовані зараз у навчальних центрах, офіцери ж проходять підготовку у військових вищих навчальних закладах. За словами обласного воєнкома Сергія Присяжнюка, Хмельниччина виконала план не повністю, лише на 93%, хоч і це — доволі непоганий результат.

“По офіцерах і техніці ми виконали план на 100%. Було мобілізовано 19 одиниць техніки, 14 з яких відремонтували. На медкомісії викликали 6576 осіб, з'явились на огляд лише 4219, з них визнано придатними до військової служби — 1268 чоловік. - Ця хвиля була важкою, у людей згасає патріотизм, дуже було мало добровольців: близько сотні”, - говорить воєнком.

Із завданнями мобілізації найкраще впорались міста Хмельницький і Волочиськ та Шепетівський, Новоушицький, Старокостянтинівський, Хмельницький, Віньковецький райони. Пасуть задніх Дунаєвецький і Деражнянський райони. А з деяких сільських рад не призвали жодного чоловіка.

За словами Сергія Присяжнюка, Хмельниччина за результатами виконання плану зайняла друге місце в державі. Це завдяки роботі військових комісарів та допомозі міліції, прокуратури, СБУ.

“Шоста хвиля мобілізації була потрібна, аби провести ротацію призваних під час третьої хвилі. Та чоловіки намагаються будь-яким способом ухилитись, через це всі проблеми. Люди не виконують свій конституційний обов'язок. Порушено багато кримінальних проваджень стосовно ухилянтів”, - додає військовий комісар.

Після навчальних центрів мобілізованих відправлять у військові частини. Там чоловіки вивчатимуть устрій, освоюватимуться, аж тоді, за рішенням начальника частини, їх можуть відправити у зону АТО.

“Не знаю, чи буде сьома хвиля, але ми вже будемо до неї готуватися: передивимось усі картотеки, розберемося із тими, хто залишився, щоб завдання не застало нас зненацька, - зазначає Сергій Присяжнюк.

Офіційно про наступний етап мобілізації не повідомляють, але і не заперечують такої можливості. За словами воєнкома, на обліку в області достатньо чоловіків, яких можна призвати у разі необхідності. Проблема в тому, що багато хто ухиляється від мобілізації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую