ye-logo.v1.2

Нові призначення у Хмельницькому: громада стурбована, що освітою в місті керуватиме язичник

Політика 5146

Не всіх ймовірних керівників підрозділів міськради зустріли дружньо.

 У Хмельницькому сьогодні, 25 грудня, обговорювали з громадськістю кандидатури на посади начальників управління освіти, управління молоді та спорту та управління культури і туризму міської ради. Як зазначила заступник міського голови Галина Мельник, така процедура нова для Хмельницького і покликана забезпечити відкритість роботи ради.

На посаду начальника міського управління молоді та спорту претендує Сергій Ремез, керівником управління культури та туризму може стати нинішній директор музичної школи №1, депутат обласної ради від «Свободи» Артем Ромасюков. Кандидат в очільники управління освіти – безпартійний Роман Миколаїв. Саме останній претендент викликав жваве обговорення громадськості. Сумнівалися не стільки в його фаховості, як в світоглядних та релігійних переконаннях.

Як зазначив Роман Миколаїв, він язичник, однак його релігійні вподобання не можуть стати на заваді виконанню обов’язків. Нікому нав’язувати своєї думки щодо релігії він не збирається.

«За світоглядними переконаннями, я український патріот. А щодо релігійних: Конституція України говорить, що громадяни мають право на свободу віросповідання. В Україні школа відділена від церкви і релігії. Я не планую ніяких релігій нікуди нести і прекрасно усвідомлюю, що 70 відсотків українців сповідують християнську традицію, я її поважаю», - сказав Роман Миколаїв.

За пана Миколаєва заступилась і голова хмельницької «Просвіти» Зоя Діденко, яка сказала, що знає його давно як порядну розумну людину. За словами Романа Миколаєва, зайнявши посаду, він планує комп’ютеризувати навчальний процес, залучивши грантівські кошти, розбереться з батьківськими «благодійними» внесками та возитиме консервативних хмельницьких педагогів на обмін досвідом в європейські країни.

Претендент на крісло начальника міського управління молоді та спорту Сергій Ремез зазначив, що основними завданнями на посаді вважає формування позитивного ставлення до фізичної культури, відновлення та будівництво сучасних спортивних споруд та підтримку молоді.

Артем Ромасюков, кандидат на посаду очільника управління культури та туризму, планує запровадити у Хмельницькому фестивалі, зверне увагу на реконструкцію і ремонт закладів культури та організовуватиме вуличні концерти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую