Гаряча тема:
- Війна
Тягуча шоколадна консистенція з меленими горіхами і неповторним ароматом шоколаду і ванілі... Взагалі, він більше нагадує торт або кекс. Щільний і плаский шоколадний торт. При подачі на стіл розрізається на невеликі квадратні шматочки.
Інгредієнти:
200 г гіркого шоколаду, 150 г вершкового масла, 1 ст. л. какао, 200 г цукру, 1 ч. л. ванільною есенції або два пакетика ваніліньного цукру, 4 яйця, 100 г борошна, 1/4 ч. л. солі, 1/2 склянки дрібно порубаних горіхів (волоські, мигдаль, арахіс - на ваш смак. Особисто я використовувала арахіс).
Приготування:
Попередньо розігріти духовку до 180 градусів і помістити квадратну форму для випічки в центр духовки. Форму попередньо потрібно змастити вершковим маслом. Тепер необхідно розплавити шоколад і масло у великій ємності (звичайна каструля або алюмінієва миска буде в самий раз).
Помістити ємність більшого розміру на вогонь, налити води і довести до кипіння. Поставити каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи , довести шоколад до рідкої тягучою консистенції.
Прибрати з вогню. Трохи охолодити. Додати цукор і какао-порошок. Потім додати ванілін і перемішати. Додати яйця по одному і щоразу ретельно збивати. Перемішати шоколадну масу.
Додати просіяне борошно, сіль і горіхи. Отриману шоколадну суміш вилити в підготовлену форму і випікати близько 30 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою: якщо зубочистка буде злегка вологою і з шматочками шоколаду - брауні готовий.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не можна перетримувати десерт у духовці - він стане занадто сухими, а в оригіналі має бути мокрим. Дістати форму з духовки і охолодити. Подавати брауні кімнатної температури або охолодженим у холодильнику. Найсмачніше з ванільним морозивом!
Дивіться також, як приготувати брауні зі смородиною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: