ye-logo.v1.2

Як хмельничанам вберегтися від грипу: поради Держсанепідслужби

Здоров'я 3020
Тим, хто вже захворів, краще залишатися вдома
Тим, хто вже захворів, краще залишатися вдома. Фото: kyiv.comments.ua

Фахівці моніторять ситуацію із захворюваністю і радять дотримуватись нескладних правил, щоб не захворіти.

З початку епідемічного сезону (з 24 вересня 2015 року і дотепер) у Хмельницькому на ГРВІ та грип захворіло 25190 осіб, з яких 19366 діти до 17 років, що складає 76,8 відсотка. Летальних випадків у місті не зареєстровано, епідемічний поріг не перевищений. Про це повідомляють у Хмельницькому міськрайонному управлінні Головного управління Держсанепідслужби області.

“Держсанепідслужба проводить, окрім щотижневого моніторингу захворюваності, також і щоденний її аналіз, в тому числі стан відвідуваності учнями загальноосвітніх навчальних закладів”, - зазначає Тетяна Вовк, головний спеціаліст епідеміологічного відділу Хмельницького міськрайонного управління Держсанепідслужби області.

Заради недопущення ускладнень епідситуації з грипу та ГРВІ фахівці Держсанепідслужби звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись у побуті простих рекомендацій.

З метою попередження зараження збудниками ГРВІ та грипу, необхідно:

- уникати скупчень людей, аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому, що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів;

- регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання;

- повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми – для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням;

- мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей;

- користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками – як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження.

Якщо все ж з’явилися ознаки хвороби, залишайтеся вдома. Якщо захворіла дитина, не ведіть її до школи чи дитячого садочка, щоб не провокувати погіршення стану хворого і не наражати інших на небезпеку. Якщо у вас дома є хворий, викличте дільничного лікаря. Саме він має визначити, де потрібно його лікувати (вдома чи в стаціонарі), призначить відповідне лікування та профілактичні заходи щодо попередження подальшого поширення грипу та ГРВІ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую