ye-logo.v1.2

На Хмельниччині державні навчальні заклади незаконно передали землю підприємству в користування

Кримінал 1886
Землі мають відібрати у підприємства
Землі мають відібрати у підприємства. Фото: pixabay.com

Прокуратура вимагає повернути незаконно орендовані землі, вартістю 15 мільйонів гривень.

Прокуратура області виявила, що один із державних промислово-аграрних професійних ліцеїв без дозволу Міністерства освіти і науки України уклав із місцевим ТОВ договір. У прокуратурі кажуть, що за умовами цього договору, ліцей зобов'язався не перешкоджати обробітку і збору урожаю на ділянці площею 190 гектарів.

“Таким чином землю передали у користування ТОВ, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і отримання прибутку, незаконно, що суперечить її цільовому призначенню. Городоцька місцева прокуратура заявила позов до навчального закладу та ТОВ про визнання договору недійсним та вимогою звільнити земельну ділянку, вартістю 6,5 мільйонів гривень. Учора, 9 червня, господарський суд області задовільний повністю”, - повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Схожі порушення з використанням землі виявили ще у двох професійних аграрних ліцеях. У прокуратурі розповідають, що загальна площа цих ділянок - 227 гектарів, вартістю — 8,6 мільйонів гривень. Позови щодо повернення цих земель перебувають на розгляді у судді.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую