ye-logo.v1.2

Батько спецпризначенця Петраківського продає його нагороду Героя України, щоб виправити помилку лікарів

Допомога 17336
Фото: prostir.pl

На лікування Олександра у США потрібно 700 тисяч доларів.

Через лікарську помилку боєць 8 полку спецпризначення Олександр Петраківський провів два роки у комі. Як розповідає його батько, насправді спецпризначенець постраждав не від важкого поранення на Луганщині, а в тилу, від рук медиків. Тепер на його лікування потрібно щонайменше 700 тисяч доларів.

Герой України Олександр Петраківський, який нині перебуває на лікуванні в Польщі, впав у кому внаслідок лікарської помилки в Харківському військово-медичному клінічному центрі. А потім ще й «неправильне» лікування в Львові. Це все підтвердила спеціальна комісія, створена в 2015 році. Це чи не вперше лікарі не прикривали помилок колег. 

“Стан Олександра зараз стабілізувався, хоч його там у Польщі практично ніхто не лікує. Два роки він вже лежить. Але молодість перемагає, йому ж тільки 28 років. Там, у Польщі, я сина ховаю від наших медиків-коновалів. У мене є документи, де чорним по білому написано, що лікувати в Україні його нема кому. А ще є висновок комісії, яка зробила перевірку українських госпіталів, де лікували Сашу. 14 незалежних фахівців жодного хорошого слова про ці заклади не сказали. Війна не вбила сина, а лікарі покалічили”, - говорить Петро Петраківський.

Чоловік пригадує розмову з Олександром після того, як той отримав поранення. Спецпризначенець нормально розмовляв, прийняв душ і ще своїми ногами пішов на планову операцію.

“У Харківському госпіталі йому дали таку дозу наркозу, що аж серце зупинилося. Коли лікарі побачили, що біда, сунули йому трубку не в дихальні шляхи, а в стравохід. Навіть не підключили до апаратури. Я такої халатності ще не бачив. Це ж була лише підготовка до операції! Потім лікарі схаменулися, запустили серце, і щоб сховати свої гріхи, потягнули ще й на операцію. Після цього пишуть в документах, що під час операції було допущено зупинку серця. Вони збрехали і бігом відправляють на літаку до Львова, щоб помер десь, а не в них. Як заносили в літак, знову зупинилось серце і запустили його, скільки ж можна помирати!” - каже Петро Станіславович.

У Львівському шпиталі Олександр пробув два місяці. За словами батька, лікували так, що виписали 42 непотрібних препарати, навіть розчини неправильно робили. Про це йдеться у висновку спецкомісії.

Після Львова було лікування і в столиці, і в Ізраїлі за пожертви українців. Тепер Кабінет Міністрів розглядає питання про виділення не менше 700 тисяч доларів для лікування пораненого спецпризначенця в одній з кращих клінік США - Memorial Hermann в Х'юстоні. Цю клініку знайшов його батько, бо в Україні такі операції не роблять. Прийняти Олександра готові хоч завтра, головне, щоб були гроші на рахунку за 12 годин. Але крім 700 тисяч, потрібні ще немалі кошти на побічні витрати.

“Щодня я ходжу по державних установах, аж підошви туфель відпадають: Верховна Рада, Кабмін, Міністерства оборони, здоров'я, іноземних справ. Я називаю це все “бермутським трикутником”. Ходжу по депутатах, прошу грошей, та держава не дає ні копійки. Дехто з депутатів каже, що на ці гроші, які я прошу, краще вилікувати 5 атовців, ніж мого сина. Значить, він має померти? Я вже хочу продати Олександровий орден “Героя України”. Нащо він, якщо нема як вилікувати сина”, - нарікає Петро Петраківський.

“У місяць 49 тисяч гривень в місяць обходиться лікування Олександра в Польщі. Мені стидно сказати, як я — полковник спецназу з трьома вищими освітами - заробляю якісь копійки на чорних роботах. Я боюсь панічно наших лікарів, та й нема до кого його вести”, - додає чоловік.

Сім'я збирає кошти, де тільки може. Біда не стала на заваді шахраям, які змогли вкрасти з банківської картки 20 тисяч гривень. Гроші так і не повернули. Зараз з Олександром у Польщі його мати, а батько намагається достукатися до влади, яка відправила сина на війну, і не хоче допомогти вилікувати.

Допомогти Олександру Петраківському можна, переказавши гроші на рахунок у ПриватБанку: 4731217108245547. Телефон батька: 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую