ye-logo.v1.2

Скандальне будівництво в центрі Хмельницького: будували, будують та будуть будувати?

Суспільство 6606

Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила виконувати будівельні роботи на території музичної школи імені Миколи Мозгового.

Два приписи, а результату немає. Саме так можна охарактеризувати ситуація, яка насьогодні склалася в центрі Хмельницького на вулиці Проскурівській. Там понад місяць тому почали зводити будівлю з підземними паркомісцями, що викликало обурення з боку громадських активістів.

«Вчора було вручено два приписи. Один на зупинення будівельних робіт з терміном виконання «негайно». Другий – на усунення виявлених порушень», - заявив Сергій Шостацький, виконуючий обов’язки начальника управління ДАБІ в Хмельницькій області. Крім цього, за словами Сергія Васильовича, на ТОВ «Діамант», яке будує, можуть накласти штраф – 130 та 500 тисяч гривень.

Ось такий вигляд мав 12 липня двір музичної школи

Ось так він виглядає 12 серпня

Утім, попри два приписи, будівельні роботи все одно тривають. За словами Сергія Сухорука, заступника прокурора Хмельницького, якщо в подальшому ні ДАБІ, ні міська влада не звернеться до суду, тоді відстоювати інтереси держави буде прокуратора. Однак, як запевнив Сергій Шостацький, вже з понеділка інспектори ДАБІ завітають до музшколи, щоб перевірити чи виконуються приписи. Якщо ні – скаржитимуться до суду на невиконання припису.
Натомість ініціативна група, яка почала ще більше місяць тому бити на сполох, вимагатиме, щоб те, що збудували, знесли. Принаймні, таку кінцеву мету озвучив Олександр Чорний, член цієї групи.

Нагадаємо, будівлі на Проскурівській, 18, де розташована музична школа, на початку минулого століття були кінотеатром «Модерн» та будинком торговця аптекарськими товарами Ізраїля Османа. Оскільки цей об’єкт є культурною спадщиною, то забудовник повинен був отримати, в першу чергу, погодження консультативної ради, яка діє при управлінні культури облдержадміністрації, а вже тоді розробляти проектну документацію та отримувати погодження. Цього не було зроблено. Більше місяця тому громадські активісти та представники обласного управління культури почали бити на сполох...
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую