ye-logo.v1.2

У Хмельницькому парк соціального таксі для «візочників» поповнився спецавтомобілем за 16 тисяч доларів

Суспільство 3551
В авто встановили спеціальне обладнання
В авто встановили спеціальне обладнання. Фото: автора

Тепер удвічі більше людей зможуть скористатися послугою.

 У Хмельницькому вже два спеціальні автомобілі безкоштовно возитимуть людей з особливими потребами. За півроку такою послугою скористалося майже 150 людей, які здійснили близько 600 поїздок. Волонтери завдяки небайдужим зібрали необхідну суму і придбали ще один спецтранспорт для реалізації послуги «соціальне таксі». Автомобіль уже передали обласному благодійному фонду «Карітас», який втілює проект.

«Автомобіль придбали за гроші громадян міста й області. Збір коштів відбувався великими волонтерськими командами, яким не байдуже. Наразі зібрали грошей вже на половину ще одного автомобіля. Проект працює, ми дякуємо всім, хто долучається і довіряє», - каже лідер Волонтерського лідерського руху Олена Дейна.

Нотаріус Ігор Новченков - візочник з 25-річним «стажем». Він каже, що поява соціального таксі - справжнє свято для людей з особливими потребами. Адже в місті не створені зручні умови для їхнього пересування, тому доводилося сидіти в чотирьох стінах.

«Відкривається друге дихання. Тепер можна щось планувати: роботу, навчання, відпочинок тощо. Раніше можливості безперешкодно переміщатися містом не було. Бажання і потреби завжди закінчувалися тим, що просто неможливо було будь-куди дістатися. Те, що волонтери обєдналися і реалізували цей проект, – велике щастя. Тепер ми можемо дихати вільно, бо обмеження у просторі – не лише фізичне, а й психологічне: доводиться жити з думкою, що тобі не доступні ті блага, що й іншим», - говорить Ігор Новченков.

Для візочників - це чи не єдина можливість безперешкодно вибратися з дому

В автомобілі може одночасно розміститися до шести «візочників» разом із супроводжуючими людьми. Придбали його в Україні та встановили необхідне обладнання. Загалом довелося викласти за автомобіль понад 16 тисяч доларів. Долучилася до проекту і міська влада.

Волонтери закликають хмельничан і далі допомогати

«На відшкодування затрат за перевезення міська рада виділила цього року 484 тисячі гривень. На наступний рік, звичайно, знову закладатимемо кошти. Усі побачили, що одного транспортного засобу не вистачає, є вже потреба у третьому і четвертому. Це можливість людей соціалізувати і забезпечити комфорт», - зазначає Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, візочників у Хмельницькому «соціальне таксі» возить з 1 березня. Це спільна ініціатива благодійного фонду Карітас Хмельницький, ГО «Світ без бар’єрів» та волонтерів. Розрахунок за послугу відбувається за кошти міського бюджету.

Замовити соціальне таксі можна за телефоном: 067-323-06-26.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую