Гаряча тема:
- Війна
Дуже легко готувати і дуже смачно споживати. Рецепт для господинь, які не товаришують із тістом, адже основою тут виступає борошняна крихта. Рецептів насипних пирогів існує багато, особисто я готувала їх неодноразово. Але ця випічка для мене однозначно є фаворитом!
Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла,
3 склянки борошна,
1 склянка цукру,
1 ч. л. соди,
ванілін.
Начинка: 300 г вологого сиру,
0,5 склянки цукру,
3 яйця,
ванілін,
2-3 великих яблука,
1 склянка джему (краще не дуже солодкого, з кислих ягід; у мене зі смородини),
кориця.
Приготування:
Тісто: змішати всі сухі інгредієнти й натерти у них масло (або порубати ножем). Розтерти руками до дрібної крихти.
Розділити крихту на 5 частин. Форму встелити пергаментом й змастити маслом. Бока присипати панірувальними сухарями. На дно форми щільно втрамбувати одну частину крихти.
Начинка: сир збити в блендері з цукром, яйцями та ваніліном до однорідної рідкуватої маси (якщо суміш загуста — додати сметану, якщо навпаки рідкувата — декілька ложок кукурудзяного крохмалю).
Вилити половину сирної начинки на шар тіста.
Зверху — знову борошняна крихта. На неї — шар кислуватого джему.
Потім йде крихта та знову шар сиру. Далі — крихта та натерті на тертці яблука. Посипати яблучний шар щедро корицею.
Завершити формування пирога борошняною крихтою, на яку слід викласти маленькі шматочки масла.
Випікати в розігрітій до 180ºС духовці протягом 20-30 хвилин (до зарум’янювання).
Дати трішки постояти й вийняти пиріг із форми.
Розрізати на порції тоді, коли повністю охолоне (тоді шари будуть рівненькими і не проядуть).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна зробити і більш простий варіант такого пирога з одним видом начинки. Або трішки поекспериментувати й вигадати свою. Буду дуже вдячна за всі цікаві ідеї.
Спробуйте також приготувати насипний пиріг: Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: