ye-logo.v1.2

Аквапарк – через три роки, торговельний центр – зараз

Економіка 7869
Михайло Шустер каже, що комплекс на Тернопільській буде одним з найкращих в Україні
Михайло Шустер каже, що комплекс на Тернопільській буде одним з найкращих в Україні. Фото: автора

У Хмельницькому продовжують зводити недешеві об’єкти

Навесні цього року в обласному центрі на вулиці Тернопільській розпочалдося будівнитцво сучасного аквапарку. Минуло декілька місяців і кореспондент «Хмельницької народної газети «Є» завітав на об'єкт, щоб на власні очі побачити, що ж там будують…

«Проект нашого розважального фізкультурно-оздоровчого комплексу пройшов експертизу в Голандії, через що ми сподіваємося, що він буде не лише одним із найкращих в Україні, а й в Європі, - розповів керівник групи інвесторів Михайло Шустер. – Це буде не лише аквапарк. Комплекс розрахований на одночасне відвідування чотирьох тисяч людей. Ми збудуємо сім гральних басейнів та один спортивний, буде і ковзанка, салони краси, боулінг, медичний діагностичний центр, кафе, ресторани. Все це обійдеться нам приблизно в 150 мільойнів гривень». Попри те, що будівельники дещо відстали від графіків, Михайло Шустер запевнив, що аквапарк здадуть своєчасно, – у 2014 році.

Завітали ми й на торговельний центр «Європа», який зводять на вулиці Геологів, неподалік від речових ринків. Тут, між іншим, теж дещо затягнулися роботи. Та й сума вкладених інвестицій значно зросла. Замість запланований на початку 80 мільйонів гривень, «Європа» обійдеться американцю, колишньому мешканцю Вінниці, у 180 мільйонів гривень. Але, на переконання Ігоря Жебелєва, директора компанії, яка зводить об’єкт, торговельний центр відкриється на початку жовтня. «Це такий собі цивілізований ринок зі своєю інфраструктурою – стоянками, кондиціонерами, вантажними ліфтами тощо, - каже пан Жебелєв. – Вже чимало підприємців заповнили анкети, щоб орендувати торгові місця. І це не лише хмельничани. Ми ж ставимо за пріоритет надавати в оренду «магазинчики» місцевим бізнесменам».

Оренда однієї торговельного точки на «Європі» коштує від 300 доларів США. Ціна залежить від місця розташування та квадратури «кіоску». Всього ж тут працюватиме майже тисяча торгівельних точок, для відвідувачів яких нині розпочинають робити автостоянки, котрі зможуть прийняти до двох тисяч автомобілів та автобусів. Домовляються «європейці» й з владою про подовження маршрутів деяких «бусиків», аби хмельничани могли дістатися до сучасного ринку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую