ye-logo.v1.2

Заряджаймося від сонця!

Економіка 3111
Фото: http://ngp-ua.info

У селі Ясенівка Ярмолинецького району Хмельницькій області група компаній “Екотехнік Прага” (Прага) відкрила першу сонячну електростанцію.

В офіційній церемонії відкриття взяли участь перші особи області, радник посла Чехії в Україні Ян Ербен, представники чеської компанії-виробника.

За словами голови облдержадміністрації Василя Ядухи, Хмельницька область відкрита для іноземних інвесторів та гарантує їм захищеність бізнесу.

“Як приклад, плідна співпраця з чеськими партнерами, які за п’ять тижнів побудували сонячну електростанцію потужністю 1 мВТ. Загальна сума вкладених інвестицій становить 26 млн. грн”, – сказав губернатор.

Площа земельної ділянки, на якій побудована сонячна електростанція становить 2,5 га. Це землі державного запасу.

В.Ядуха зауважив, що 35% комплектуючих електростанції (елементи кріплення і збір склопакетів сонячних конвекторів) вироблені на промислових підприємствах області: ДП “Новатор”, ПАТ “Укрелектроапарат”, ТОВ “Антонмаш”.

Власник групи компаній “Екотехнік Прага” Алеш Коростенські зауважвив, що річне виробництво енергії становитиме 2,3 млн кВ-год. Він додав, що з часом потужність сонячної електорстанції буде доведена до 5 мВТ.

“Термін експлуатації електростанції становить 35 років. Загалом на території Хмельницької області у 14 районах ми плануємо побудувати близько 40 сонячних електростанції. Кінцевий термін їхньої здачі – 2016 рік”, – сказав він.

Як відомо, 26 квітня цього року між Хмельницькою ОДА та ТОВ “Екотехнік Україна” підписаний меморандум вартістю близько 600 млн. євро іноземних інвестицій.

Інформує "Незалежний громадський портал" 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую