clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1025

Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками


Фото: автора

Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.

Суть штруделя проста, як все геніальне: це виріб із тіста з різними начинками, скручений у рулет. Особливо популярні класичні солодкі штруделі з ягодами і фруктами. Я ж пропоную вам нетрадиційний шоколадно-горіховий варіант цього смаколика.


Інгредієнти:
200 г борошна, 40 г какао, 110 мл води, сіль, яйце, 120 г вершкового масла, 3-4 груші, 150 г цукру, 100 г мигдалю, кориця, 100 г родзинок, сухарі панірувальні, вершкове масло для змащування.

Приготування:
Воду нагріти, розтопити в ній масло, трохи охолодити. Додати яйце, злегка збите з сіллю. Влити отриману суміш в борошно, змішане з какао й місити тісто доти, поки воно не стане гладким і не почне відставати від рук. Готове тісто накрити харчовою плівкою і дати йому відпочити 30 хвилин.


Потім розділити на дві частини. Кожну розкачувати на чистому рушнику, присипаному борошном, якнайтонше (я періодично перевертала тісто, розтягуючи його в усіх напрямках руками; чим тоншим воно у вас буде, тим смачнішим вийде штрудель).
Груші почистити від шкірки та насіння й нарізати тонкими скибочками. Мигдаль злегка підсмажити на сухій сковорідці.

Подрібнити горіхи не надто дрібно.

На сковорідці на вершковому маслі підсмажити сухарі, додати до них цукор.

Викладати «сухарну» масу на розкачаний пласт, відступивши з усіх боків по декілька сантиметрів.

Зверху – скибочки груші, посипати їх цукром, подрібненим мигдалем і родзинками.

Загорнути нещільний рулет, підігнувши бічні сторони, щоб вся начинка була закрита.


За допомогою рушника перекласти штрудель на деко, встелене пергаментом (із цієї порції у мене вийшло їх два). Намастити зверху розтопленим маслом.

Випікати при 200ºС приблизно 50 хвилин. За бажанням полити зверху сметаною, ванільним соусом чи заварним кремом.

Як готувати віденський штрудель з вишнею, дивіться тут.
 

солодка випічка, штрудель, шоколад, груші

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 840
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 951
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: