clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

30 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 977

Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками


Фото: автора

Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.

Суть штруделя проста, як все геніальне: це виріб із тіста з різними начинками, скручений у рулет. Особливо популярні класичні солодкі штруделі з ягодами і фруктами. Я ж пропоную вам нетрадиційний шоколадно-горіховий варіант цього смаколика.


Інгредієнти:
200 г борошна, 40 г какао, 110 мл води, сіль, яйце, 120 г вершкового масла, 3-4 груші, 150 г цукру, 100 г мигдалю, кориця, 100 г родзинок, сухарі панірувальні, вершкове масло для змащування.

Приготування:
Воду нагріти, розтопити в ній масло, трохи охолодити. Додати яйце, злегка збите з сіллю. Влити отриману суміш в борошно, змішане з какао й місити тісто доти, поки воно не стане гладким і не почне відставати від рук. Готове тісто накрити харчовою плівкою і дати йому відпочити 30 хвилин.


Потім розділити на дві частини. Кожну розкачувати на чистому рушнику, присипаному борошном, якнайтонше (я періодично перевертала тісто, розтягуючи його в усіх напрямках руками; чим тоншим воно у вас буде, тим смачнішим вийде штрудель).
Груші почистити від шкірки та насіння й нарізати тонкими скибочками. Мигдаль злегка підсмажити на сухій сковорідці.

Подрібнити горіхи не надто дрібно.

На сковорідці на вершковому маслі підсмажити сухарі, додати до них цукор.

Викладати «сухарну» масу на розкачаний пласт, відступивши з усіх боків по декілька сантиметрів.

Зверху – скибочки груші, посипати їх цукром, подрібненим мигдалем і родзинками.

Загорнути нещільний рулет, підігнувши бічні сторони, щоб вся начинка була закрита.


За допомогою рушника перекласти штрудель на деко, встелене пергаментом (із цієї порції у мене вийшло їх два). Намастити зверху розтопленим маслом.

Випікати при 200ºС приблизно 50 хвилин. За бажанням полити зверху сметаною, ванільним соусом чи заварним кремом.

Як готувати віденський штрудель з вишнею, дивіться тут.
 

солодка випічка, штрудель, шоколад, груші

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 977
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 436
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Показати ще
Коментарів - 0: