clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

5 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1407

Булочки «Гарбузики»


Фото: автора

Гарбузовий сезон у повному розпалі! Обов’язково спробуйте спекти із цього «сонячного овочу» булочки.

Як я вже писала, люблю гарбуз у будь-якому поєднанні, тому не впустила можливості спекти ці симпатичні булочки! Рум’яні, здобні, ароматні... Рецепт відноситься до категорії простих та економних. Смак же цієї здоби незрівнянний!

Інгредієнти:
380 г борошна (у мене пішло трохи більше), 150 г гарбузового пюре, 125 мл молока, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г розтопленого й охолодженого вершкового масла, 2 ст. л. цукру (у мене 4 ст. л.), дрібка солі, жовток + 2 ст. л. молока для змащування булочок, велике яйце, родзинки, курага для прикрашання.

Приготування:
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, приготувати на парі та збити на пюре в блендері (як приготувати ідеальне пюре для випічки читайте тут).


Змішати дріжджі, сіль, борошно й цукор. В окремій мисці змішати готове гарбузове пюре, яйця, молоко та вершкове масло (все повинно бути теплим!).

З'єднати обидві суміші.


Замісити досить м'яке еластичне тісто. Поставити його в тепле місце для підйому на 1,5 години.


Готове тісто обім’яти, розділити на 12-16 частин (у мене 14), сформувати булочки. По колу зробити надрізи, не доходячи до центру, гострим ножем або кухонними ножицями.


Викласти булочки на застелене пергаментом та змащене олією деко. Дати підійти 30-40 хвилин.
Змастити жовтком, змішаним із молоком. У центрі зробити невелике поглиблення і покласти смужечку кураги (це будуть хвостити гарбузиків).

Випікати близько 20 хвилин, у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах.


 

солодка випічка, страви з гарбуза, булочки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 436
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1525
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Показати ще
Коментарів - 0: