clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1448

Булочки «Гарбузики»


Фото: автора

Гарбузовий сезон у повному розпалі! Обов’язково спробуйте спекти із цього «сонячного овочу» булочки.

Як я вже писала, люблю гарбуз у будь-якому поєднанні, тому не впустила можливості спекти ці симпатичні булочки! Рум’яні, здобні, ароматні... Рецепт відноситься до категорії простих та економних. Смак же цієї здоби незрівнянний!

Інгредієнти:
380 г борошна (у мене пішло трохи більше), 150 г гарбузового пюре, 125 мл молока, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г розтопленого й охолодженого вершкового масла, 2 ст. л. цукру (у мене 4 ст. л.), дрібка солі, жовток + 2 ст. л. молока для змащування булочок, велике яйце, родзинки, курага для прикрашання.

Приготування:
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, приготувати на парі та збити на пюре в блендері (як приготувати ідеальне пюре для випічки читайте тут).


Змішати дріжджі, сіль, борошно й цукор. В окремій мисці змішати готове гарбузове пюре, яйця, молоко та вершкове масло (все повинно бути теплим!).

З'єднати обидві суміші.


Замісити досить м'яке еластичне тісто. Поставити його в тепле місце для підйому на 1,5 години.


Готове тісто обім’яти, розділити на 12-16 частин (у мене 14), сформувати булочки. По колу зробити надрізи, не доходячи до центру, гострим ножем або кухонними ножицями.


Викласти булочки на застелене пергаментом та змащене олією деко. Дати підійти 30-40 хвилин.
Змастити жовтком, змішаним із молоком. У центрі зробити невелике поглиблення і покласти смужечку кураги (це будуть хвостити гарбузиків).

Випікати близько 20 хвилин, у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах.


 

солодка випічка, страви з гарбуза, булочки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1194
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 966
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 630
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 543
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: