clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1447

Булочки «Гарбузики»


Фото: автора

Гарбузовий сезон у повному розпалі! Обов’язково спробуйте спекти із цього «сонячного овочу» булочки.

Як я вже писала, люблю гарбуз у будь-якому поєднанні, тому не впустила можливості спекти ці симпатичні булочки! Рум’яні, здобні, ароматні... Рецепт відноситься до категорії простих та економних. Смак же цієї здоби незрівнянний!

Інгредієнти:
380 г борошна (у мене пішло трохи більше), 150 г гарбузового пюре, 125 мл молока, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г розтопленого й охолодженого вершкового масла, 2 ст. л. цукру (у мене 4 ст. л.), дрібка солі, жовток + 2 ст. л. молока для змащування булочок, велике яйце, родзинки, курага для прикрашання.

Приготування:
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, приготувати на парі та збити на пюре в блендері (як приготувати ідеальне пюре для випічки читайте тут).


Змішати дріжджі, сіль, борошно й цукор. В окремій мисці змішати готове гарбузове пюре, яйця, молоко та вершкове масло (все повинно бути теплим!).

З'єднати обидві суміші.


Замісити досить м'яке еластичне тісто. Поставити його в тепле місце для підйому на 1,5 години.


Готове тісто обім’яти, розділити на 12-16 частин (у мене 14), сформувати булочки. По колу зробити надрізи, не доходячи до центру, гострим ножем або кухонними ножицями.


Викласти булочки на застелене пергаментом та змащене олією деко. Дати підійти 30-40 хвилин.
Змастити жовтком, змішаним із молоком. У центрі зробити невелике поглиблення і покласти смужечку кураги (це будуть хвостити гарбузиків).

Випікати близько 20 хвилин, у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах.


 

солодка випічка, страви з гарбуза, булочки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 815
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: