clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2251

Гарбузовий чізкейк із корицею


Фото: автора

Найніжніший чіз із цікавим багатим смаком та яскравим сонячним забарвленням. Для похмурого дощового дня ця випічка справжній антидепресант.

Гарбуз у цьому кремовому чізі практично не відчувається (інформація для тих, хто гарбуз не любить), а нотка кориці робить його пряним та по-осінньому домашнім. Бажано обирати гарбуз насичено-помаранчевого кольору, тоді кінцевий результат потішить вас насиченим забарвленням. Можна й приготувати економ-варіант цього чізкейку, замінивши дорогий крім-чіз на звичайні солодкі ванільні сирки+декілька ложок сметани (все ретельно збити блендером до повітряної маси). Але тоді слід відкоригувати кількість цукру в рецепті.

Інгредієнти:
Основа: склянка меленого сухого печива (у мене «До кави — пряжене молоко»), 1/2 склянки меленого мигдалю (або будь-яких інших горіхів), 1/3 склянки розтопленого вершкового масла.
Начинка: 500 г крім-чізу кімнатної температури (у мене «Хохланд», але можна «Філадельфію», «Альметте», «Маскарпоне»), склянка гарбузового пюре, 1/2 склянки цукру, 1 ч. л. кориці, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, 2 яйця, кімнатної температури.

Приготування:
Розігріти духовку до 170ºС. Змішати всі компоненти для основи, добре вимісити їх.

Висипати на дно роз’ємної форми (діаметр — 21 см, я ще встелила її пергаментом). Основу розрівняти й щільно втрамбувати. Випікати 5-8 хвилин.

З гарбуза приготувати пюре (я роблю це на парі, але можна й запекти). Збити міксером крім-чіз із цукром до отримання однорідної маси.

Додати гарбузове пюре й спеції.

Добре перемішати за допомогою міксера. Вибити по одному яйця, вимішуючи на низькій швидкості — це важливо для того, щоб чіз не мав тріщин при випічці (можна навіть вінчиком).


Викласти начинку у форму поверх злегка «підпеченої» основи. Обернути форму щільно фольгою.

Помістити чізкейк у велику форму, яку потрібно наповнити гарячою водою (вода повинна доходити до половини).
Зменшити температуру духовки до 160ºС. Випікати 40-50 хвилин (якщо по краях чізу щільні, а середина трохи колихається, значить він готовий).


Повністю охолодити у формі й помістити в холодильник не менше, ніж на 6 годин. Прикрасити ягодами, збитими вершками, чи горішками (у мене — заморожена малина та мигдальні пластівці).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при випіканні чізкейку не відчиняйте дверцята духовки. Коли він буде готовий, вимкніть духовку, зніміть фольгу з форми, приберіть деко з водою й поставте чізкейк назад у духовку, нехай десерт там охолоне. При чіткому дотриманні технології у чізі НЕ БУДЕ тріщин!

 

 

солодка випічка, чізкейк, страви з гарбуза, кориця, спеції

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 699
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 999
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 959
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1442
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: