clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

27 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 836

Картопля в беконовій одежинці


Фото: автора

Якщо вам набридли традиційне картопляне пюре, банальна смажена й запечена картопля, то однозначно слід дочитати рецепт до кінця.

Картопля, запечена зі скибочками бекону — це просто, швидко й неймовірно смачно! Цю ідею я знайшла у книзі «Сто рецептів страв із картоплі» й трішки модернізувала її під себе. Результат потішив, адже таку бюджетну страву можна сміливо поставити на святковий стіл, а також приготувати на сімейний обід. Головне, що вона ситна, ароматна й оригінальна.


Інгредієнти:
10 середніх картоплин, 15-20 смужок бекону (у мене копчена грудинка).
Для соусу: 50 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 1/4 л бульйону (в моїй морозильній камері завжди є заморожені кубики бульйону, які дуже легко приготувати про запас), 100 г сметани, сіль, перець, сік половинки лимона.

Приготування:
Картоплю ретельно помити й відварити в мундирі. Трохи охолодити, почистити від шкірки. Загорнути кожну картоплину в дві смужки бекону (можна закріпити їх зубочистками). Скласти у форму й поставити запікатися в розігріту до 200ºС духовку на 10 хвилин.


Поки картопелька запікається, приготувати соус: в каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло, додати борошно, потім обережно, щоб не вийшло грудочок, влити бульйон (я спочатку його розтопила у мікрохвильовці) й дати закипіти. Зняти з плити, додати сметану, сіль, перець, лимонний сік, перемішати. Залити цим соусом картоплю.

Відправити деко в духовку ще на 10-15 хвилин.

Готову страву посипати свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гостей дуже зручно подавати цю страву у блюді з підігрівом на свічках, яке носить назву "марміт". Так картопелька весь час буде гарячою, та й виглядає у ній така проста страва ефектно та романтично. Зубочистки можна й не виймати, лише не забудьте попередити про їх наявність своїх співтрапезників


 

овочеві страви, картопля в беконовій одежинці, страви з картоплі, марміти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Картопля-кебаб із салом
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 885
Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 733
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 90
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Гарбузово-картопляні ньокки з овочами
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2010
Італійські галушки, які подають як гарнір або основну страву, посипані сиром і приправлені соусом.
Показати ще
Коментарів - 0: