clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 914

Картопля в беконовій одежинці


Фото: автора

Якщо вам набридли традиційне картопляне пюре, банальна смажена й запечена картопля, то однозначно слід дочитати рецепт до кінця.

Картопля, запечена зі скибочками бекону — це просто, швидко й неймовірно смачно! Цю ідею я знайшла у книзі «Сто рецептів страв із картоплі» й трішки модернізувала її під себе. Результат потішив, адже таку бюджетну страву можна сміливо поставити на святковий стіл, а також приготувати на сімейний обід. Головне, що вона ситна, ароматна й оригінальна.


Інгредієнти:
10 середніх картоплин, 15-20 смужок бекону (у мене копчена грудинка).
Для соусу: 50 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 1/4 л бульйону (в моїй морозильній камері завжди є заморожені кубики бульйону, які дуже легко приготувати про запас), 100 г сметани, сіль, перець, сік половинки лимона.

Приготування:
Картоплю ретельно помити й відварити в мундирі. Трохи охолодити, почистити від шкірки. Загорнути кожну картоплину в дві смужки бекону (можна закріпити їх зубочистками). Скласти у форму й поставити запікатися в розігріту до 200ºС духовку на 10 хвилин.


Поки картопелька запікається, приготувати соус: в каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло, додати борошно, потім обережно, щоб не вийшло грудочок, влити бульйон (я спочатку його розтопила у мікрохвильовці) й дати закипіти. Зняти з плити, додати сметану, сіль, перець, лимонний сік, перемішати. Залити цим соусом картоплю.

Відправити деко в духовку ще на 10-15 хвилин.

Готову страву посипати свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гостей дуже зручно подавати цю страву у блюді з підігрівом на свічках, яке носить назву "марміт". Так картопелька весь час буде гарячою, та й виглядає у ній така проста страва ефектно та романтично. Зубочистки можна й не виймати, лише не забудьте попередити про їх наявність своїх співтрапезників


 

овочеві страви, картопля в беконовій одежинці, страви з картоплі, марміти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1220
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Картопля, запечена із сиром по-домашньому
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1156
Ця страва смачніша та корисніша, ніж будь-яка картопля-фрі чи смажена. Більше того, не потрібно над нею стояти, перемішувати, навіть чистити зовсім не обов'язково!
Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1163
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: