ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня, 2020

Печінкові рулетики із сирно-овочевою начинкою

19 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 32025

Фото: автора

Ці печінкові млинчики виходять тонкими, м’якенькими та ніжними. А цікава начинка робить їх неймовірно смачними

Вершковий смак сиру чудово поєднується зі смаком печінки. А якщо додати до начинки ще й смажені овочі, то така страва приємно здивує вас. До речі, рецепт оцінили навіть ті, хто печінку апріорі не вживає. Порція дуже велика, розрахована на велике застілля. Тому для себе раджу скоротити її наполовину (що я і зробила).


Інгредієнти:
Для млинчиків: 1 кг печінки, 6 яєць, велика цибулина, сіль, перець, склянка (200 г) борошна, 600 мл молока.
Для начинки: морквина, цибулина, 150 г твердого сиру (якому виробнику надати перевагу, дивіться тут), 100 г вершкового плавленого сиру (типу «Янтар»), сіль, перець, паприка.


Приготування:
Добре вимочену печінку потрібно пропустити через м'ясорубку разом із цибулею двічі (можна збити в блендері). Додати яйця, сіль та спеції.

Додати просіяне борошно, перемішати та влити молоко. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
Розігріти сковорідку для млинців, змастити її шматочком сала або вершкового масла, налити в центр приблизно 2/3 ополоника печінкового тіста. Обертаючи сковорідку по колу, намагайтеся досягнути рівномірного розподілу тіста на поверхні. Смажити млинці по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.


Цибулю для начинки нарізати кубиками середнього розміру, моркву натерти на тертці.

На розігрітій олії спасерувати цибулю до прозорості, додати моркву. Тушкувати під кришкою до готовності, помішуючи, проте потрібно стежити за тим, щоб рідини було не надто багато. Начинку охолодити, додати тертий сир.


Потім додати плавлений сир і ретельно перемішати. Коли печінкові млинці охолонуть, намастити їх начинкою та скрутити рулетиками. Кожен рулетик нарізати навскоси та викласти на тарілку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна додати до начинки майонез та часник. Але, як на мене, начинка й так соковита та самодостатня. Також ці рулетики можна начиняти грибами або іншою начинкою на ваш смак. До речі, якщо у вас залишилися «пусті» млинці, то можете сміливо їх заморозити, а потім після розморожування використати, до прикладу, для печінкового тортика.
 

М`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники. закуски, печінка, сир, рулетики, печінкові млинці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую