clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1347

Суп із мисливськими ковбасками, гарбузом та рисом


Фото: автора

Дуже смачний, наваристий, ніжний супчик, який не лише наситить і зігріє в холодну погоду, але й порадує своїм яскравим сонячним кольором.

Оригінал рецепту належить американському шеф-кухарю Рейчел Рей, яка є автором серії книг та передач під назвою «Їжа за 30 хвилин» й «Смачні подорожі». Я ж трішки підкорегувала його «під себе». Готується суп дуже швидко й просто. Ковбаски можна брати сиров'ялені та сирокопчені. Головне, щоб вони були не надто жирні. Суп виходить досить густим, майже як гуляш. За бажанням можна додавати ще й картоплю.


Інгредієнти на 5-літрову каструлю:
500 г картоплі, 300 г мисливських ковбасок, 600 г гарбуза, 200 г капусти, 6 ст. л. круглозернистого рису, велика цибулина, морквина, 3 зубки часнику, лавровий листок, 1/2 ч. л. паприки, мускатний горіх, 1 л курячого бульйону, 200 мл молока, 200 мл вершків (10%), 1 ст. л. оливкової олії (для смаження), сіль, перець за смаком, пармезан для подачі (можна й інший сир на ваш смак; а щоб зробити правильний вибір на користь якісного та смачного продукту, можете скористатися результаттами незалежної дегустації, яку проводила газета "Є"), зелень (петрушка, кріп).


Приготування:
Картоплю нарізати кубиком залити водою й поставити варитися.
Ковбаски почистити, нарізати кружальцями й обсмажити на сковорідці, щоб із них витопився жир.


Влити оливкову олію та додати гарбуз, нарізаний кубиком. Перемішати й смажити буквально 2-3 хвилини. 

Потім додати нарізані напівмісяцями моркву, кубиком цибулю й подрібнений часник. Обсмажити ще 2-3 хвилини на невеликому вогні до прозорості цибулі. 

Потім влити в сковорідку бульйон і вершки, довести до кипіння й додати в каструлю із картоплею (вона має зваритися до напівготовності). Додати тонко нашатковану капусту, рис, лавровий листок, спеції, сіль. Після закипання влити молоко. Варити на мінімальному вогні до готовності рису й овочів (приблизно 12-15 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовому супу обов’язково слід дати настоятися півгодини. При подачі посипати тертим сиром і притрусити зеленню.
 

перші страви, мисливські ковбаски, рис, страви з гарбуза, Рейчел Рей

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1022
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3643
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2998
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1126
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак15.07.2016 09:55В минулому році готувала цей супчик з гарбузом і він був дуже смачний. А вчора знову наткнулась на цей рецептик і вирішила обійтись без гарбуза і не пошкодувала.