clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

27 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1205

Новорічне меню: рулетики з лаваша із сьомгою, сиром та огірком


Фото: автора

Бутерброди, тости та канапки – це сумно й повсякденно. На зміну приходить вірменський лаваш із різними начинками.

Існує велика різноманітність прекрасних закусок, які не вимагають витрат за часом. Одним із останніх моїх захоплень є рулетки з лаваша. Я готую їх зі всім, що потрапить під руку: з грибами, з м’яким чи твердим сиром, овочами, рибою і навіть аристократичні з ікрою – це неймовірно смачно, не так калорійно як з хлібом чи батоном і напрочуд святково. Рулети із лаваша – універсальна закуска, і що найголовніше, її приготування не забере багато часу і сил. До того ж, компактна й транспортабельна, адже її зручно брати з собою просто загорнувши рулет у харчову плівку.


Інгредієнти:
Упаковка лаваша (у мене в пакетику було 2 величезних «полотна»), 200 г малосольної сьомги, 150 г сиру фета (можна будь-якого на ваш смак – рікоти, філадельфія, адигейського, бринзи і навіть твердого сиру), 1 ст. л. плавленого сиру типу «Янтар» (можна просто домашнього майонезу), 1-2 свіжих огірка, 1 варене яйце.
Приготування:
Все максимально швидко й просто. Рибу порізати тонкими пластинками або смужками. Огірок помити, почистити від шкірки й порізати малесенькими кубиками. Сир подрібнити як вам заманеться: виделкою, на тертці ножем – все залежить від сорту сиру, який ви використовуєте. Яйце натерти на тертці. Аркуш лаваша змастити плавленим сиром (без фанатизму!). Зверху викласти рибу, кубики огірка, шматочки фети й терте яйце. Максимально щільно й акуратно загорнути лаваш у рулет. Загорнути його в харчову плівку й покласти в холодильник мінімум на годину. Потім нарізати на порції завтовшки приблизно 3 см.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: закуска дуже ніжна, сьомга із сиром чудово поєднуються між собою, а лаваш лише делікатно підкреслює всі складові цього так би мовити салату. Як на мене, то такий рулетик набагато виграшніша страва, ніж банальні канапки із маслом та сьомгою.
 

закуски, риба та морепродукти, сьомга, рулети з лаваша, рулет, лаваш, фета, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2387
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3340
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4008
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1127
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: