clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1329

Новорічне меню: рулетики з лаваша із сьомгою, сиром та огірком


Фото: автора

Бутерброди, тости та канапки – це сумно й повсякденно. На зміну приходить вірменський лаваш із різними начинками.

Існує велика різноманітність прекрасних закусок, які не вимагають витрат за часом. Одним із останніх моїх захоплень є рулетки з лаваша. Я готую їх зі всім, що потрапить під руку: з грибами, з м’яким чи твердим сиром, овочами, рибою і навіть аристократичні з ікрою – це неймовірно смачно, не так калорійно як з хлібом чи батоном і напрочуд святково. Рулети із лаваша – універсальна закуска, і що найголовніше, її приготування не забере багато часу і сил. До того ж, компактна й транспортабельна, адже її зручно брати з собою просто загорнувши рулет у харчову плівку.


Інгредієнти:
Упаковка лаваша (у мене в пакетику було 2 величезних «полотна»), 200 г малосольної сьомги, 150 г сиру фета (можна будь-якого на ваш смак – рікоти, філадельфія, адигейського, бринзи і навіть твердого сиру), 1 ст. л. плавленого сиру типу «Янтар» (можна просто домашнього майонезу), 1-2 свіжих огірка, 1 варене яйце.
Приготування:
Все максимально швидко й просто. Рибу порізати тонкими пластинками або смужками. Огірок помити, почистити від шкірки й порізати малесенькими кубиками. Сир подрібнити як вам заманеться: виделкою, на тертці ножем – все залежить від сорту сиру, який ви використовуєте. Яйце натерти на тертці. Аркуш лаваша змастити плавленим сиром (без фанатизму!). Зверху викласти рибу, кубики огірка, шматочки фети й терте яйце. Максимально щільно й акуратно загорнути лаваш у рулет. Загорнути його в харчову плівку й покласти в холодильник мінімум на годину. Потім нарізати на порції завтовшки приблизно 3 см.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: закуска дуже ніжна, сьомга із сиром чудово поєднуються між собою, а лаваш лише делікатно підкреслює всі складові цього так би мовити салату. Як на мене, то такий рулетик набагато виграшніша страва, ніж банальні канапки із маслом та сьомгою.
 

закуски, риба та морепродукти, сьомга, рулети з лаваша, рулет, лаваш, фета, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 938
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 915
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2666
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1284
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: