clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 795

Що таке Гарам масала і з чим її їдять?


Фото: автора

Особливий набір спецій Гарам масала часто вважають «індійським», оскільки в кухні саме цієї чудової країни він використовується найширше. Проте і в низці інших південноазіатських країн він дуже популярний.

У суміш Гарам масала входять, як правило, насіння коріандру, бадьян, мускатний горіх, кардамон, кориця, кмин, гвоздика, чорний і білий перець, однак склад від регіону до регіону може трохи змінюватися — можуть додаватися або забиратися з рецептури ті чи інші інгредієнти.
Якщо ви любите страви індійської кухні, то, напевно, не раз стикалися з необхідністю придбання Гарам масала, але, на жаль, купити такий готовий набір спецій можна не скрізь. Тому ми пропонуємо вам приготувати його самостійно в домашніх умовах.

Інгредієнти:
1 лавровий листок середнього розміру, 2 ст. л. горошин чорного перцю, 2 ст. л. зерен коріандру, 2 ст. л. зерен кардамону, 2 ст. л. зерен зіри, паличка кориці, 1 ч. л. меленого мускатного горіха, 1 ч. л. бутончиків гвоздики

Приготування:
Зіру, коріандр, чорний перець, кардамон, гвоздику, лавровий листок, корицю і викласти у важку сковорідку з товстим дном. Поставити її на середній або слабкий вогонь. Спеції потрібно просмажити при постійному помішуванні, щоб вони змінили свій колір на більш темний і з'явився яскравий аромат — близько 10 хвилин (під час просмажування спецій в жодному разі не підсилюйте вогонь — всередині спеції не дійдуть до потрібного стану, а зовні підгорять).

Повністю охолодити підсмажені спеції, після чого в кавомолці перемолоти.

Додати мускатний горіх, перемішати й викласти контейнер або скляну банку, які щільно закриваються (вийде близько ½ склянки гарам масала).


Зберігати суміш слід у прохолодному темному місці до 3 місяців — потім вони втрачають свій аромат.


 

порадник, спеції, індійська кухня, гарам масала

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1110
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Наша дегустація: Які кавуни найсолодші?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2094
Усією редакцією ми дегустували кавуни. Не ті, які на баржі пливли до столиці, але ті, які знайшли у торгових точках Хмельницького.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 987
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Як приготувати смачні часникові крутони ?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1114
Ці хрумкі підсмажені в олії та вершковому маслі гріночки доповнять будь-який суп та додадуть смаку будь-якому салатику.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: