clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 774

Що таке Гарам масала і з чим її їдять?


Фото: автора

Особливий набір спецій Гарам масала часто вважають «індійським», оскільки в кухні саме цієї чудової країни він використовується найширше. Проте і в низці інших південноазіатських країн він дуже популярний.

У суміш Гарам масала входять, як правило, насіння коріандру, бадьян, мускатний горіх, кардамон, кориця, кмин, гвоздика, чорний і білий перець, однак склад від регіону до регіону може трохи змінюватися — можуть додаватися або забиратися з рецептури ті чи інші інгредієнти.
Якщо ви любите страви індійської кухні, то, напевно, не раз стикалися з необхідністю придбання Гарам масала, але, на жаль, купити такий готовий набір спецій можна не скрізь. Тому ми пропонуємо вам приготувати його самостійно в домашніх умовах.

Інгредієнти:
1 лавровий листок середнього розміру, 2 ст. л. горошин чорного перцю, 2 ст. л. зерен коріандру, 2 ст. л. зерен кардамону, 2 ст. л. зерен зіри, паличка кориці, 1 ч. л. меленого мускатного горіха, 1 ч. л. бутончиків гвоздики

Приготування:
Зіру, коріандр, чорний перець, кардамон, гвоздику, лавровий листок, корицю і викласти у важку сковорідку з товстим дном. Поставити її на середній або слабкий вогонь. Спеції потрібно просмажити при постійному помішуванні, щоб вони змінили свій колір на більш темний і з'явився яскравий аромат — близько 10 хвилин (під час просмажування спецій в жодному разі не підсилюйте вогонь — всередині спеції не дійдуть до потрібного стану, а зовні підгорять).

Повністю охолодити підсмажені спеції, після чого в кавомолці перемолоти.

Додати мускатний горіх, перемішати й викласти контейнер або скляну банку, які щільно закриваються (вийде близько ½ склянки гарам масала).


Зберігати суміш слід у прохолодному темному місці до 3 місяців — потім вони втрачають свій аромат.


 

порадник, спеції, індійська кухня, гарам масала

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1157
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1505
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 649
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 700
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Показати ще
Коментарів - 0: