clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

11 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1210

Реберця з чорносливом, запечені з медом та соусом ткемалі


Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна Фото: автора

Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна, даруючи страві м’якість та неймовірну соковитість.

Реберця, приготовані за цим рецептом, виходять пікантними, ніжними й ароматними. Разом із тим, приємну кислинку дає ткемалі, а цибулька та мед — трохи солодкуватий присмак. Як гарнір до такого м'яса чудово підходить овочевий салат, із заправкою з зелені й часнику.

Інгредієнти:
500 г свинячих ребер, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. соусу ткемалі (у мене домашній, приготований за цим рецептом), сіль, суміш перців, паприка, мускатний горіх, 200 г чорносливу з кісточкою, 2 великі цибулини, 3-4 зубки часнику, лавровий листок.

Приготування:
Ретельно промити реберця й обсушити їх за допомогою кухонного рушники або паперових серветок. Змішати мед із соусом ткемалі, сіллю, спеціями та перцем. Ретельно змастити реберця приготованим соусом й залишити маринуватися на 30 хвилин.


Потім обсмажити реберця на сковорідці (олії наливайте мінімальну кількість, адже реберця жирні й почнуть «віддавати» власний жир).

Цибулю нарізати півкільцями, часник - подрібнити. 

Скласти м'ясо в глибокий вогнетривкий посуд, бажано у чавунний казанок. Зверху покласти попередньо промитий окропом чорнослив. Додати овочі й лавровий листок у казанок до ребер.

Залити все овочевим бульйоном або простою водою (приблизно 200-250 мл). Розігріти духовку до 180ºС. Запікати реберця приблизно годину.

 

м`ясо та субпродукти, реберця, ткемалі, чорнослив, запечені реберця, страви зі свинини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 421
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 694
Смачно, просто, ситно й соковито!
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 632
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 306
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Показати ще
Коментарів - 0: