clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 695

Кролик в сметані по-закарпатськи

Готову страву прикрасити гілочкою базиліку.
Готову страву прикрасити гілочкою базиліку. Фото: автора

Рецепт дуже простий, не енергомісткий і неймовірно смачний.

Кролик у сметані – це класика жанру. Такий рецепт – безпрограшний варіант, оскільки дует «кролик&сметана» просто ідеальний. Кролятина виходить ніжною й соковитою, м’ясо практично само відстає від кісточки і його можна їсти буквально губами.


Інгредієнти:
Тушка кролика, 180-200 мл сметани, 150 мл бульйону (у мене курячий, але підійде й овочевий), велика морквина, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, сіль, мускатний горіх, сушена паприка, суміш перців мелена, лавровий листок, дрібка цукру, гірчиця.


Приготування:
Кролика промити, нарізати порційними шматками й вимочити у воді протягом 2 годин. Потім замаринувати у солі та перці й обсмажити до золотавої скоринки на олії. Скласти підготовлені шматочки кролика у чавунний казанок.


Моркву нарізати кружальцями, цибулю – півкільцями. Обсмажити овочі на сковорідці до прозорості цибулі.

Влити сметану, додати декілька чайних ложок гірчиці. Посолити, присмачити цукром та спеціями. Тушкувати все разом протягом декількох хвилин.

Вилити сметанний соус у казанок до кролика. Часник порізати тонкими пластинками й покласти зверху на шматочки м’яса. Додати лавровий листочок та залити бульйоном.

Закрити казанок кришкою і тушкувати протягом години-півтори на маленькому вогні (на плиті, в духовці або СВЧ – рекомендую приготувати в кожному з цих досягнень промисловості, тоді й визначитеся, де саме вийде у вас найсмачніше; я цього разу готувала на плиті).


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кролик за цим рецептом виходить таким цікавим на смак, що ваші гості одразу й не зрозуміють, яке саме м’яско у їхніх тарілках. Про соус я взагалі мовчу – це справжній вибух мозку! Наступного дня він перетворюється на желе, в яке так і хочеться занурити скоринку свіжого хлібчика.

Як приготувати кролика в молоці, дивіться тут.
 

М`ясо та субпродукти, страви з кролика, кролятина, кролик в сметані, закарпатська кухня, сметана, кролик по-зкарпатськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 975
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1050
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1045
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 663
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: