clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1480

Кабачковий суп-пюре із куркою та вершками

Словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий!
Словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий! Фото: автора

Ніжний, вершковий, легкий супчик, із кремовою, ніби оксамитовою структурою.

Цей суп став для мене справжньою знахідкою. Зізнаюся, я ніколи раніше не варила супи-пюре з кабачків і тепер щиро дивуюся цьому факту. Досі у моїх фаворитах числився суп-пюре з гарбуза, але ця перша страва безповоротно переважила стрілку вагів на свою користь. І головне – у ній мінімум продуктів, небагато калорій і максимум користі!


Інгредієнти (на каструлю 4-5 л):
Куряча грудка або 2-3 гомілки, 7-8 картоплин, 5-6 кабачків (у мене жовті цукіні – від кольору залежить забарвлення супу), велика цибулина, 2-3 морквини, 1-2 ст. л. вершкового масла, 200 мл вершків будь-якої жирності, сіль, карі, чорний мелений перець, паприка, дрібка цукру.


Приготування:
Спочатку слід зварити бульйон із курятини. Потім м’ясо із каструлі вийняти, а в бульйон закинути нарізану кубиками картоплю. Варити до готовності, трішки підсоливши.
Цибулю нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на вершковому маслі. Моркву натерти й додати до цибулі. Пасерувати все разом 5-7 хвилин.

З кабачків зняти шкірку й нарізати крупними шматочками. Додати до моркви та цибулі, підсолити, присмачити цукром.

Накрити кришкою і тушкувати до готовності всіх складових.


З картоплі злити бульйон в окремий посуд (він нам ще знадобиться для надання супу потрібної консистенції; залишки бульйону я, зазвичай, заморожую в силіконових формочках для кексів, складаю у пакетик і зберігаю у морозильній камері – потім використовую для приготування різотто, чи якихось інших страв). Пюрірувати картоплю «погружним» блендером, поперчити, присмачити карі.

Цю ж процедуру провести із тушкованими овочами.

З’єднати обидві маси в каструлі й влити вершки, перемішати й ще тріши збити блендером.

Долити бульйон – стільки, скільки знадобиться для бажаної густини. Прогріти суп на маленькому вогні, постійно помішуючи. В кожну тарілочку при подачі покласти зелень, сметанку та подрібнені шматочки вареної курятини. За бажанням посипати паприкою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий! Бажано його їсти свіжоприготованим, але якщо щось зостанеться на наступний день – просто розігрійте страву в мікрохвильовці і знову насолоджуйтеся смакотою!


 

перші страви, супи-пюре, кабачковий суп-пюре, вершки, кабачки, сметана, карі, літні супи, легкі супи, кремові супи, блендер

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Український борщ, який завжди виходить насичено червоним
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2870
Рецептів його приготування безліч і в кожної господині є свої секрети, які роблять цю першу страву унікальною. Однак, щоб вона зберегла еталонний красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил!
Червоний борщ із... «сирим» смородиновим варенням
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1267
Завдяки ягодам смак першої страви стає багатшим та свіжішим!
Німецький суп із квасолею, грибами та кльоцками шпецле
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2365
Дуже навариста перша страва, в зимову пору року просто казка!
Рисовий суп із лісовими грибами «Грибна полянка»
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1338
Неймовірно ароматний і насичений супчик, який не тільки не втрачає своїх смакових якостей наступного дня, але й стає ще смачнішим!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: