clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 964

Кабачковий суп-пюре із куркою та вершками

Словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий!
Словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий! Фото: автора

Ніжний, вершковий, легкий супчик, із кремовою, ніби оксамитовою структурою.

Цей суп став для мене справжньою знахідкою. Зізнаюся, я ніколи раніше не варила супи-пюре з кабачків і тепер щиро дивуюся цьому факту. Досі у моїх фаворитах числився суп-пюре з гарбуза, але ця перша страва безповоротно переважила стрілку вагів на свою користь. І головне – у ній мінімум продуктів, небагато калорій і максимум користі!


Інгредієнти (на каструлю 4-5 л):
Куряча грудка або 2-3 гомілки, 7-8 картоплин, 5-6 кабачків (у мене жовті цукіні – від кольору залежить забарвлення супу), велика цибулина, 2-3 морквини, 1-2 ст. л. вершкового масла, 200 мл вершків будь-якої жирності, сіль, карі, чорний мелений перець, паприка, дрібка цукру.


Приготування:
Спочатку слід зварити бульйон із курятини. Потім м’ясо із каструлі вийняти, а в бульйон закинути нарізану кубиками картоплю. Варити до готовності, трішки підсоливши.
Цибулю нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на вершковому маслі. Моркву натерти й додати до цибулі. Пасерувати все разом 5-7 хвилин.

З кабачків зняти шкірку й нарізати крупними шматочками. Додати до моркви та цибулі, підсолити, присмачити цукром.

Накрити кришкою і тушкувати до готовності всіх складових.


З картоплі злити бульйон в окремий посуд (він нам ще знадобиться для надання супу потрібної консистенції; залишки бульйону я, зазвичай, заморожую в силіконових формочках для кексів, складаю у пакетик і зберігаю у морозильній камері – потім використовую для приготування різотто, чи якихось інших страв). Пюрірувати картоплю «погружним» блендером, поперчити, присмачити карі.

Цю ж процедуру провести із тушкованими овочами.

З’єднати обидві маси в каструлі й влити вершки, перемішати й ще тріши збити блендером.

Долити бульйон – стільки, скільки знадобиться для бажаної густини. Прогріти суп на маленькому вогні, постійно помішуючи. В кожну тарілочку при подачі покласти зелень, сметанку та подрібнені шматочки вареної курятини. За бажанням посипати паприкою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий! Бажано його їсти свіжоприготованим, але якщо щось зостанеться на наступний день – просто розігрійте страву в мікрохвильовці і знову насолоджуйтеся смакотою!


 

перші страви, супи-пюре, кабачковий суп-пюре, вершки, кабачки, сметана, карі, літні супи, легкі супи, кремові супи, блендер

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1261
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1642
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Французький цибульний суп: ніжно й вишукано
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 752
Ця перша страва для французів – як для нас борщ. Якщо не вдаватися в деталі, то це величезна кількість цибулі в бульйоні з грінками та сиром.
Гаспачо зі сметанно-базиліковим соусом – традиційний іспанський томатний суп (відеорецепт)
перші страви, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 989
Наприкінці літа та восени гаспачо смакує найбільше, оскільки для його приготування використовуються домашні городні овочі – спілі м’ясисті помідори, хрумкі огірочки та солодкий болгарський перчик.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: