clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 914

Кабачковий суп-пюре із куркою та вершками

Словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий!
Словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий! Фото: автора

Ніжний, вершковий, легкий супчик, із кремовою, ніби оксамитовою структурою.

Цей суп став для мене справжньою знахідкою. Зізнаюся, я ніколи раніше не варила супи-пюре з кабачків і тепер щиро дивуюся цьому факту. Досі у моїх фаворитах числився суп-пюре з гарбуза, але ця перша страва безповоротно переважила стрілку вагів на свою користь. І головне – у ній мінімум продуктів, небагато калорій і максимум користі!


Інгредієнти (на каструлю 4-5 л):
Куряча грудка або 2-3 гомілки, 7-8 картоплин, 5-6 кабачків (у мене жовті цукіні – від кольору залежить забарвлення супу), велика цибулина, 2-3 морквини, 1-2 ст. л. вершкового масла, 200 мл вершків будь-якої жирності, сіль, карі, чорний мелений перець, паприка, дрібка цукру.


Приготування:
Спочатку слід зварити бульйон із курятини. Потім м’ясо із каструлі вийняти, а в бульйон закинути нарізану кубиками картоплю. Варити до готовності, трішки підсоливши.
Цибулю нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на вершковому маслі. Моркву натерти й додати до цибулі. Пасерувати все разом 5-7 хвилин.

З кабачків зняти шкірку й нарізати крупними шматочками. Додати до моркви та цибулі, підсолити, присмачити цукром.

Накрити кришкою і тушкувати до готовності всіх складових.


З картоплі злити бульйон в окремий посуд (він нам ще знадобиться для надання супу потрібної консистенції; залишки бульйону я, зазвичай, заморожую в силіконових формочках для кексів, складаю у пакетик і зберігаю у морозильній камері – потім використовую для приготування різотто, чи якихось інших страв). Пюрірувати картоплю «погружним» блендером, поперчити, присмачити карі.

Цю ж процедуру провести із тушкованими овочами.

З’єднати обидві маси в каструлі й влити вершки, перемішати й ще тріши збити блендером.

Долити бульйон – стільки, скільки знадобиться для бажаної густини. Прогріти суп на маленькому вогні, постійно помішуючи. В кожну тарілочку при подачі покласти зелень, сметанку та подрібнені шматочки вареної курятини. За бажанням посипати паприкою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: словами не передати, яким ніжним виходить смак у супчика. Він ніби оксамитовий! Бажано його їсти свіжоприготованим, але якщо щось зостанеться на наступний день – просто розігрійте страву в мікрохвильовці і знову насолоджуйтеся смакотою!


 

перші страви, супи-пюре, кабачковий суп-пюре, вершки, кабачки, сметана, карі, літні супи, легкі супи, кремові супи, блендер

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2997
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1022
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 893
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1247
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: