clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1581

Цвєтаєвський яблучний пиріг – найсмачніша осіння випічка

Пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний!
Пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний! Фото: автора

Якщо вірити переказу, цей вишуканий смаколик був частим частуванням за столом сестер Цвєтаєвих (власне, звідси й виникла назва).

Цей пиріг дуже частий гість на нашому столі (хотілося б пекти його ще частіше, але оскільки одна можу з'їсти чверть пирога за раз, то доводиться думати про наслідки!). Чесно сказати, смачнішого яблучного пирога я ще не їла. Ніжна сметанна заливка, кисло-солодкі яблучні чіпси — не пиріг, а фантастика! Причому, зусиль — мінімум. Дуже рекомендую!


Інгредієнти:
Тісто: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки сметани, 150 г розм'якшеного вершкового масла, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом (можна використовувати розпушувач), ванілін.
Крем: 1,5 склянки сметани (я беру 15%), 2 яйця, 1-1,5 склянки цукру, 3-4 ст. л. борошна, ванілін.
Начинка: 1 кг яблук.


Приготування:
Для тіста: борошно просіяти в миску, додати масло і все ретельно перетерти. Додати соду, ванілін та сметану. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину, поки робитимете крем і начинку.
Для крему: всі інгредієнти змішати та збити міксером або просто вінчиком.


Начинка: яблука почистити від шкірки й нарізати дуже тонко ножем для картоплі. Я просто натираю яблука на тертці для картопляних чіпсів.
Форму діаметром 26 см (краще роз'ємну) встелити пергаментом, змастити маслом і руками викласти тісто, формуючи бортики.

На тісто рівномірно викласти всі натерті яблука.

Залити начинку підготовленим кремом.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Після охолодження форму зняти.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою та прикрасити листочком меліси.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний!
 

Р.S. За мотивами цвєтаєвського пирога можна приготувати також смачнючий сливовий пиріг із сметанною заливкою.

солодка випічка, осінні пироги, яблука, популярні рецепти світу, осіння випічка, пироги, яблучний пиріг, пиріг, цвєтаєвський пиріг з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маковий кекс із черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 688
Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1045
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 747
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 737
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: