clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4136

Цвєтаєвський яблучний пиріг – найсмачніша осіння випічка

Пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний!
Пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний! Фото: автора

Якщо вірити переказу, цей вишуканий смаколик був частим частуванням за столом сестер Цвєтаєвих (власне, звідси й виникла назва).

Цей пиріг дуже частий гість на нашому столі (хотілося б пекти його ще частіше, але оскільки одна можу з'їсти чверть пирога за раз, то доводиться думати про наслідки!). Чесно сказати, смачнішого яблучного пирога я ще не їла. Ніжна сметанна заливка, кисло-солодкі яблучні чіпси — не пиріг, а фантастика! Причому, зусиль — мінімум. Дуже рекомендую!


Інгредієнти:
Тісто: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки сметани, 150 г розм'якшеного вершкового масла, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом (можна використовувати розпушувач), ванілін.
Крем: 1,5 склянки сметани (я беру 15%), 2 яйця, 1-1,5 склянки цукру, 3-4 ст. л. борошна, ванілін.
Начинка: 1 кг яблук.


Приготування:
Для тіста: борошно просіяти в миску, додати масло і все ретельно перетерти. Додати соду, ванілін та сметану. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину, поки робитимете крем і начинку.
Для крему: всі інгредієнти змішати та збити міксером або просто вінчиком.


Начинка: яблука почистити від шкірки й нарізати дуже тонко ножем для картоплі. Я просто натираю яблука на тертці для картопляних чіпсів.
Форму діаметром 26 см (краще роз'ємну) встелити пергаментом, змастити маслом і руками викласти тісто, формуючи бортики.

На тісто рівномірно викласти всі натерті яблука.

Залити начинку підготовленим кремом.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Після охолодження форму зняти.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою та прикрасити листочком меліси.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний!
 

Р.S. За мотивами цвєтаєвського пирога можна приготувати також смачнючий сливовий пиріг із сметанною заливкою.

солодка випічка, осінні пироги, яблука, популярні рецепти світу, осіння випічка, пироги, яблучний пиріг, пиріг, цвєтаєвський пиріг з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кукурудзяний манник «День-Ніч» (без яєць та масла)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 590
Не зважаючи на такий консервативний склад, смаколик виходить неймовірно смачним, розсипчастим, при цьому анітрохи не сухим!
Топ-5 рецептів гарбузової випічки для осіннього чаювання
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1879
Випічка з гарбуза вважається низькокалорійною, майже дієтичною.
Тарт «Груша в кришталі»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 522
Дуже красивий і неймовірно смачний пиріг, який завоює ваше серце з першого ж шматочка!
"Яблука в тісті" від шеф-кухаря Медіа-корпорації "Є" Світлани Пирожок
солодка випічка, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1551
Готувати цей смаколик досить швидко й просто, а виходить він настільки смачним, що важко не з'їсти усе й одразу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: