Гаряча тема:
- Війна
Салатик поєднує в собі ніжну квасолю й пікантні оливки. Але особливий смак йому надають злегка підсмажені волоські горішки.
Інгредієнти:
Банка консервованої квасолі (у мене варена молода квасоля; влітку я запаслася на славу й заморозила близько десяти пакетиків), велика цибулина, 2 морквини, півбанки чорних оливок без кісточки, 3 ст. л. подрібнених волоських горіхів, 2-3 зубки часнику, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. винного оцту, дрібка цукру, сіль, чорний мелений перець, улюблена зелень (у мене цього разу руккола).
Приготування:
З консервованої квасолі злити маринад (якщо використовуєте свіжу – зварити у звичайний спосіб; як це зробити швидко, читайте тут).
Горішки злегка підсмажити на сухій сковорідці й трішки подрібнити ножем.
На олії спасерувати нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву, присмачити сіллю та цукром.
В мисці змішати варену квасолю, цілі оливки, пасеровані овочі, підсмажені горішки. Заправити все оцтом, перцем та часником (для заправки цілком вистачає олії, на якій смажилися овочі). Якщо потрібно – досолити й ретельно перемішати.
На порційні тарілки викладати листочки зелені, а на них – салат.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви не плануєте подавати салат одразу ж, то краще горішки не додавати. Доцільно буде посипати ними салат безпосередньо перед самою трапезою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: