clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2480

Апельсиново-гарбузовий кекс з чорносливом — яскравий помаранчевий настрій для похмурого осіннього дня

Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою.
Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою. Фото: автора

Суперсмачна, ніжна та ароматна випічка, яка подобається навіть тим, хто гарбуз апріорі не їсть.

Кекс дуууже ніжний, м'який та пористий! Ніж входить так легко, що відразу відчувається його вразливо-повітряна структура. А ще він вологий, соковитий. Гарбуз взагалі не відчувається, проте апельсинка заявляє про свою присутність досить виразно. Кориця, як завжди, пряно-ароматна і ясно розпізнається. Вердикт — кекс дуже смачний! Один із найвдаліших у категорії «гарбузова випічка».

Інгредієнти:
100 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукру
2 яйця
250 г гарбузового пюре (заздалегідь гарбуз запекти в духовці або приготувати на парі, потім — збити в блендері)
цедра 1 апельсина
1 ч. л. ваніліну
сік 2 апельсинів
280 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
1 ч. л. кориці
дрібка солі
1 склянка нарізаного чорносливу (або родзинок, кураги, в’яленої журавлини)
цукрова пудра

Приготування:
Розігріти духовку до 160ºС. Змастити маслом форму для кексів (26х10 см).
Збити міксером масло з цукром у пишну білу масу. Вбити по одному яйця, потім додати апельсинову цедру, ванілін.

Гарбуз нарізати кубиками та приготувати у зручний для вас спосіб — можна запекти протягом 1,5 годин у духовці, загорнувши кубики у фольгу (це краще робити напередодні). Але я завжди готую гарбуз на парі. На це йде близько 15-20 хвилин. Потім готові кубики збити в блендері або ж перетерти крізь сито (як зробити ідеальне гарбузове пюре для осінньої випічки дивіться тут).


Додати гарбузове пюре у тісто. Окремо просіяти борошно з розпушувачем, содою, сіллю і корицею. Продовжуючи збивати на повільній швидкості, додати борошно в три прийоми, чергуючи цей процес із вливанням апельсинового соку.


Чорнослив запарити, видалити кісточки та нарізати шматочками.

Додати сухофрукти в тісто й вручну перемішати.


Викласти тісто в приготовану форму (у мене все тісто не помістилося, оскільки форма невеличка, тому я ще використала силіконові формочки для мафінів).

Випікати 45-55 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку), перевіряючи на готовність шпажкою.


Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, кекс, гарбузово-апельсиновий кекс з чорносливом, гарбузова випічка, випічка з гарбузом, кекси, осіння випічка, гарбуз, чорнослив, апельсин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 701
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 920
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1385
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 7616
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: