clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1895

Карамельний чізкейк+рецепт приготування домашнього сира Філадельфія

Якщо маєте витримку, то поставте чіз у холодильник на день — цей десерт найкраще смакує після того, як добре охолоне.
Якщо маєте витримку, то поставте чіз у холодильник на день — цей десерт найкраще смакує після того, як добре охолоне. Фото: автора

Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна варіація на тему «чізів»!

Якщо чесно, то чізкейки мої улюблені ласощі. Готую їх регулярно, експерементую з консистенцією та наповнювачами, а в моїх «закромах» рецептів, які чекають своєї черги на приготування, вже накопичилася сила-силенна чізів. Сьогодні я до вас із карамельним смаколиком.

Інгредієнти:
Для основи:
500 г будь-якого шоколадного пісочного печива
50-80 г вершкового масла
Для сирного крему:
450 г вершкового сиру типу Філадельфія (чим замінити цей недешевий сир, дивіть наприкінці рецепту*)
1/2 склянки цукру
4 ст. л. вареної згущенки
2 яйця
2 ст. л. борошна (без гірки)
ванільний цукор
Начинка:
1 батончик шоколадки «Снікерс» або «Лайн»
Заливка:
1/2 склянки вареного згущеного молока
100 мл сметани

Об'єм склянки = 250 мл

Приготування:
Основа: шоколадне печиво змолоти на кавомолці до стану крихти. Перетерти її з маслом та викласти у форму, щільно утрамбувавши (я використовувала форму з разьемний бортиками 21 см в діаметрі).


Сирний крем: збити сир з цукром і карамельним соусом до кремоподібного стану. Додати яйця і ванілін, перемішати. Потім додати борошно і збити до однорідного стану.

Вилити половину сирної маси на фундамент чіза. Накришити зверху шоколадний батончик.

На нього — сирну масу, яка залишилася.


Заливка: збити міксером згущене молоко та сметану.

Красиво полити чіз карамельним соусом.


Випікати в духовці нагрітій до 150ºС протягом 40-45 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Бажано під формою з чізкейком на іншу решітку поставити деко з водою, щоб сир не пішов тріщинками. Дати чізкейку охолонути просто в духовці годинку або дві (знову ж таки, щоб не потріскався коли охолоджується; до речі, у мене одна тріщинка таки з’явилася і я її замаскувала згущенкою).

Нарізати десерт порційними шматочками.

Якщо маєте витримку, то поставте чіз у холодильник на день — цей десерт найкраще смакує після того, як добре охолоне.


*ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замінити Філадельфію для випічки можна:
- сумішшю сиру і йогурту натурального (1:1);
- відваженим кефіром (відважити жирний кефір в марлі протягом ночі в холодильнику — вранці він перетвориться на м'яку сирну масу);
- відваженим йогуртом чи сметаною (така ж процедура як і з кефіром — чим жирніший молочний продукт, тим смачнішим буде крем-чіз);
- Філадельфію можна приготувати також із молока: пермешати 2 склянки молока і 2 склянки жирних вершків і нагріти на водяній бані до 32ºС. Прибрати з вогню і додати 2 ст. л. сметани або кефіру, закрити, і дати відпочити в теплому місці 1-2 дні (у вас має вийти консистенція йогурту). Відважити масу в марлі декілька хвилин. Потім поставити масу в нову марлю, в друшляк, а друшляк в глибоку миску. Закрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на ще один день щоб рідина відійшла.

Інші чізкейки: Шоколадний чізкейк з малиною, Кавовий чізкейк,  Гарбузовий чізкейк, Банановий чізкейк.


 

солодка випічка, чізкейк, сир, філадельфія, домашня філадельфія, популярні десерти, карамельний чізкейк,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 7261
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1094
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 923
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 631
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: