clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 750

Гарбузовий пиріг із чорносливом: традиційний американський десерт

Корж-основа хрумка, розсипчаста, адже  готується з рубленого пісочного тіста або ж із меленого печива.
Корж-основа хрумка, розсипчаста, адже готується з рубленого пісочного тіста або ж із меленого печива. Фото: автора

Корж-основа хрумка, розсипчаста, адже готується з рубленого пісочного тіста або ж із меленого печива.

На відміну від наших традиційних пишних пирогів американський гарбузовий пиріг – це мало тіста та багато солодкої начинки-суфле. Господині в Штатах традиційно готують такий смаколик на Хелоуїн та на День подяки.


Інгредієнти:
Для тіста:
250 г борошна,
180 г вершкового масла,
100 г цукрової пудри,
2 жовтки,
дрібка солі.
Для начинки:
1 кг почищеного гарбуза,
2/3 склянки цукру,
3/4 склянки вершків (краще 20%),
сік лимона,
2 яйця,
1 ч. л. кориці.
Чорнослив в коньяку:
30 шт. чорносливу без кісточки (20 в пиріг, решта – для декору),
1/2 склянки коньяку,
1/2 склянки цукру,
1 склянка води, ваніль.


Склянка = 250 мл.

Приготування:
Духовку нагріти спочатку до 200ºС, потім зменшити до 180ºС. Міксером змішати м'яке масло й цукрову пудру (збивати не потрібно). Ввести два жовтки. Додати борошно і з'єднати з масляною сумішшю. Тісто загорнути в плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.
Чорнослив залити водою та коньяком. Додати цукор і ваніль. Варити на маленькому вогні 15 хвилин.
Гарбуз почистити, нарізати й відварити на парі або запекти в духовці (7-10 хвилин).

Охолодити трохи і в блендері зробити з нього пюре (як зробити ідеальне пюре для осінньої випічки, дивіться тут).

Додати яйця, цукор, вершки, корицю, лимонний сік, розмішуючи щоразу міксером.

Тісто розкачати між двома листами пергаментного паперу, викласти у форму, формуючи бортики.

Накрити тісто фольгою, насипати вантаж (можна використовувати квасолю) і поставити в духовку на 15 хвилин. Потім – зняти фольгу з гнітом і випікати ще 10 хвилин. Викласти частину чорносливу на основу. Обережно залити рідкою начинкою і поставити в духовку (при 180ºС випікати 50-60 хвилин – орієнтуйтеся на свою духову шафу).
Прикрасити пиріг залишками чорносливу. При подачі полити коньячним сиропом, у якому варився чорнослив.

І розріз (зробила помилку й різала пиріг ще теплим, тому грані не чіткі; краще дати йому добре охолонути в холодильнику - тоді він виглядатиме естетичніше):

P. S. Цей смаколик до вподоби навіть сірому бандитові:


 

солодка випічка, гарбузовий пиріг, американський гарбузовий пиріг, день подяки, Хелоуїн, осінні пироги, чорнослив, коньяк, американська кухня, всесвітньовідомі рецепти, гарбуз

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 836
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 962
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: