Гаряча тема:
- Війна
На відміну від наших традиційних пишних пирогів американський гарбузовий пиріг – це мало тіста та багато солодкої начинки-суфле. Господині в Штатах традиційно готують такий смаколик на Хелоуїн та на День подяки.
Інгредієнти:
Для тіста:
250 г борошна,
180 г вершкового масла,
100 г цукрової пудри,
2 жовтки,
дрібка солі.
Для начинки:
1 кг почищеного гарбуза,
2/3 склянки цукру,
3/4 склянки вершків (краще 20%),
сік лимона,
2 яйця,
1 ч. л. кориці.
Чорнослив в коньяку:
30 шт. чорносливу без кісточки (20 в пиріг, решта – для декору),
1/2 склянки коньяку,
1/2 склянки цукру,
1 склянка води, ваніль.
Склянка = 250 мл.
Приготування:
Духовку нагріти спочатку до 200ºС, потім зменшити до 180ºС. Міксером змішати м'яке масло й цукрову пудру (збивати не потрібно). Ввести два жовтки. Додати борошно і з'єднати з масляною сумішшю. Тісто загорнути в плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.
Чорнослив залити водою та коньяком. Додати цукор і ваніль. Варити на маленькому вогні 15 хвилин.
Гарбуз почистити, нарізати й відварити на парі або запекти в духовці (7-10 хвилин).
Охолодити трохи і в блендері зробити з нього пюре (як зробити ідеальне пюре для осінньої випічки, дивіться тут).
Додати яйця, цукор, вершки, корицю, лимонний сік, розмішуючи щоразу міксером.
Тісто розкачати між двома листами пергаментного паперу, викласти у форму, формуючи бортики.
Накрити тісто фольгою, насипати вантаж (можна використовувати квасолю) і поставити в духовку на 15 хвилин. Потім – зняти фольгу з гнітом і випікати ще 10 хвилин. Викласти частину чорносливу на основу. Обережно залити рідкою начинкою і поставити в духовку (при 180ºС випікати 50-60 хвилин – орієнтуйтеся на свою духову шафу).
Прикрасити пиріг залишками чорносливу. При подачі полити коньячним сиропом, у якому варився чорнослив.
І розріз (зробила помилку й різала пиріг ще теплим, тому грані не чіткі; краще дати йому добре охолонути в холодильнику - тоді він виглядатиме естетичніше):
P. S. Цей смаколик до вподоби навіть сірому бандитові:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: