clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1074

Курячі гомілки в пиві по-португальськи

Соус взагалі розкішний — хлібчиком вимочувати одне задоволення!
Соус взагалі розкішний — хлібчиком вимочувати одне задоволення! Фото: автора

Дуже смачна й ароматна курятина. А соус взагалі розкішний — хлібчиком вимочувати одне задоволення!

Натрапила на рецепт, коли шукала в Інтернеті куди б «прилаштувати» розпочату пляшечку пива, яку я купила для маринування свинячої рульки. А після того, як спробувала ці курячі ніжки в пивному соусі, щиро здивувалася: «І чого це я не готувала подібної страви раніше?». Гомілки — просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:
1 кг курячих гомілок (можна брати крильця, стегна або ж взагалі цілу курку),
500 мл курячого бульйону (можна на воді, але з бульйоном смачніше),
1 велика морквина,
1 цибулина,
половина кореня селери,
3-4 зубки часнику,
1 перець чилі,
250 мл світлого пива,
борошно для панірування,
лавровий листок, чорний мелений перець, карі,
суміш прованських трав, сіль, паприка,
оливкова олія.

Приготування:
Гомілки помити й замаринувати в спеціях та солі протягом 15-20 хвилин.

Потім запанірувати в борошні.

Обсмажити до золотавого кольору на оливковій олії.


Скласти гомілки в кастрлюлю.


Цибулю, селеру та моркву нарізати кубиками, часник — подрібнити, чилі — кільцями. Спасерувати овочі на сковорідці спочатку цибулю, потім додати моркву з селерою, чилі й часник. Посолити (можна присмачити дрібкою цукру), додати лавровий листок, розмішати.

Влити пиво й довести до кипіння. Викласти засмажку в каструлю до гомілок. Туди ж додати бульйон (у мене заморожений бульйон).

Тушкувати до готовності, регулюючи сіль та спеції на смак. Потім каструлю відставити, дати трохи настоятися й подавати до будь-якого гарніру. 

м`ясо та субпродукти, гомілки в пиві по-португальськи, гомілки, пиво, португальська кухня, страви з курятини, м`ясо в пиві

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 759
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 579
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 669
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: