clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1381

Млинці з картоплею під «чарівним» оселедцевим соусом

Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом
Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом Фото: автора

Вишукана інтерпретація улюбленої страви дитинства «Картопля в мундирі з оселедцем».

Такі млинці в моїй сім’ї належать до категорії «найулюбленіших страв». І це не зважаючи на те, що і чоловік, і син, невиправні солодкоїжки й воліють їсти млинчики із солодкими начинками. Особисто я, коли вперше спробувала цю страву, зрозуміла, що закохалася у неї назавжди! З'їдаються миттєво, а в очах домочадців залишається лише німе запитання: «Коли повториш?».

Інгредієнти:
15-16 тонких несолодких млинців за вашим улюбленим рецептом (я для фаршировки завжди готую "Ідеальні тонкі млинці для фарширування"),
2 яйця,
50 мл молока.
Для начинки:
5-6 середніх картоплин,
2 ст. л. вершкового масла,
сіль та перець за смаком.
Для соусу:
1 малосольний оселедець,
декілька гілочок кропу,
3-4 ст. л. густої жирної сметани,
1 ст. л. лимонного соку.

Приготування:
Млинці я, зазвичай, смажу напередодні, а зранку швиденько фарширую і запікаю.


Приготувати начинку: картоплю відварити й приготувати з неї гарне картопляне пюре (заправити його вершковим маслом і за бажанням пасерованою цибулею; останню я не використовую, оскільки люблю ніжне однорідне пюре без усіляких шматочків). Начинити млинці картопляним пюре:

(ви можете скористатися будь-якою технікою скручування млинчиків, я загорнула пласкими «конвертиками»).


Деко встелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Викласти підготовлені млинці.

Збити в мисці 2 яйця з молоком. Можна трішки підсолити та додати мускатний горіх. Полити заливкою млинчики.

Відправити їх у духовку при 180ºС на 20-25 хвилин (верх має красиво зарум’янитися).


(Можна не запікати млинці, а обсмажити на олії до рум'яної скоринки. Я такий спосіб не надто люблю, адже це додає страві зайвої калорійності).


Найголовніше — це соус: оселедець філерувати, видаливши кісточки. Покласти в блендер.

Додати гілочки кропу або зеленої цибулі й змолоти все до однорідності (можна на м'ясорубці).

Влити сметану й лимонний сік та ще раз все перемолоти (орієнтуйтеся на свій смак, хочете ніжніший соус — додайте більше сметани, хочете гостріший — більше оселедця).


Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом (можна посипати зверху зеленою цибулькою або прикрасити бальзамічною глазур’ю).

 

оладки млинці та сирники, млинці з картоплею з оселедцевим соусом, фаршировані млинці, соус з оселедця, Масляна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: Апельсинові сирники
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2786
Дуже смачні смаколики при мінімальних матеріальних, часових і фізичних затратах.
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 645
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Крістіна 1423
Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"
Шоколадний млинцевий торт з вершково-сирним кремом
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Марина Клімова 1545
Неймовірно смачний млинцевий тортик, який тане у роті та припаде до смаку всім ласунам.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова15.11.2016 14:06Оксана Гладущак, дякую за фотозвіт! Рада, що страва сподобалася!
Від: Оксана Гладущак12.11.2016 23:02Я в якості начинки для млинців переважно використовую фарш або сир, але картопля, виявляється, теж чудово для цього підходить. А соус із оселедця дійсно "чарівний"! Неперевершене поєднання!