clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2440

Млинці з картоплею під «чарівним» оселедцевим соусом

Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом
Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом Фото: автора

Вишукана інтерпретація улюбленої страви дитинства «Картопля в мундирі з оселедцем».

Такі млинці в моїй сім’ї належать до категорії «найулюбленіших страв». І це не зважаючи на те, що і чоловік, і син, невиправні солодкоїжки й воліють їсти млинчики із солодкими начинками. Особисто я, коли вперше спробувала цю страву, зрозуміла, що закохалася у неї назавжди! З'їдаються миттєво, а в очах домочадців залишається лише німе запитання: «Коли повториш?».

Інгредієнти:
15-16 тонких несолодких млинців за вашим улюбленим рецептом (я для фаршировки завжди готую "Ідеальні тонкі млинці для фарширування"),
2 яйця,
50 мл молока.
Для начинки:
5-6 середніх картоплин,
2 ст. л. вершкового масла,
сіль та перець за смаком.
Для соусу:
1 малосольний оселедець,
декілька гілочок кропу,
3-4 ст. л. густої жирної сметани,
1 ст. л. лимонного соку.

Приготування:
Млинці я, зазвичай, смажу напередодні, а зранку швиденько фарширую і запікаю.


Приготувати начинку: картоплю відварити й приготувати з неї гарне картопляне пюре (заправити його вершковим маслом і за бажанням пасерованою цибулею; останню я не використовую, оскільки люблю ніжне однорідне пюре без усіляких шматочків). Начинити млинці картопляним пюре:

(ви можете скористатися будь-якою технікою скручування млинчиків, я загорнула пласкими «конвертиками»).


Деко встелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Викласти підготовлені млинці.

Збити в мисці 2 яйця з молоком. Можна трішки підсолити та додати мускатний горіх. Полити заливкою млинчики.

Відправити їх у духовку при 180ºС на 20-25 хвилин (верх має красиво зарум’янитися).


(Можна не запікати млинці, а обсмажити на олії до рум'яної скоринки. Я такий спосіб не надто люблю, адже це додає страві зайвої калорійності).


Найголовніше — це соус: оселедець філерувати, видаливши кісточки. Покласти в блендер.

Додати гілочки кропу або зеленої цибулі й змолоти все до однорідності (можна на м'ясорубці).

Влити сметану й лимонний сік та ще раз все перемолоти (орієнтуйтеся на свій смак, хочете ніжніший соус — додайте більше сметани, хочете гостріший — більше оселедця).


Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом (можна посипати зверху зеленою цибулькою або прикрасити бальзамічною глазур’ю).

 

оладки млинці та сирники, млинці з картоплею з оселедцевим соусом, фаршировані млинці, соус з оселедця, Масляна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печінкові оладки з вівсяними пластівцями
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1386
Приготування не займає багато часу, а результат радує – рідні змітають все, не залишивши на ранок жодного шматочка!
Млинцевий «равлик» із м'ясним фаршем у сметанній заливці
закуски, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2541
Такий м’ясний тортик – ідеальний варіант закуски до святкового столу.
Сирники з бананами, горіхами та курагою
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 800
Смаколики виходять ніжними, м’якими й дуже ароматними.
Французькі макові млинці – смакота на сніданок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2017
Мак робить млинці особливими й неабияк покращує їхній смак.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова15.11.2016 14:06Оксана Гладущак, дякую за фотозвіт! Рада, що страва сподобалася!
Від: Оксана Гладущак12.11.2016 23:02Я в якості начинки для млинців переважно використовую фарш або сир, але картопля, виявляється, теж чудово для цього підходить. А соус із оселедця дійсно "чарівний"! Неперевершене поєднання!