clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1190

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою

На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах.
На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах. Фото: автора

Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.

Колись я знайшла цей рецептик у мережі. Спеціально не шукала, але роблю тепер його постійно. Салат свіжий, смачний, із цікавим поєднанням інгредієнтів. Це, напевно, той самий випадок, коли я дозволяю собі їсти майонез. Страва настільки смачна, що я заплющую очі на калорійністьwink

Інгредієнти:     

1 куряче філе,

2-3 ківі,

1 велике яблуко,

3 варених яйця,

150 г твердого сиру,

лимон,

корейська морква,

майонез (я завжди використовую домашній майонез),

сіль, перець.

Приготування:

Перший шар — це варене куряче філе. Його слід нарізати соломкою чи кубиками, викласти на тарілку, посолити й поперчити. Зробити тоненьку сіточку з майонезу.

Другий шар — ківі, нарізане кубиками. 

Третій шар — натерті на тертці варені яйця. Три яйця слід потерти повністю, а одне — лише білок (жовток слід залишити для прикраси).

Четвертий шар — яблука. Їх слід почисти від шкірки й насіння, натерти на крупній тертці та скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Знову зробити майонезну сіточку.

П'ятий шар — тертий на крупній тертці твердий сир.

Шостий і останній шар — корейська морква (я роблю заздалегідь так: цукор, сіль, приправа для моркви по-корейськи, олія, винний чи яблучний оцет, зубок часнику).

Зверху — трішки майонезу. Затерти жовтком і накрити тарілкою. Залишити, щоб шари просочилися хоча б годинку. Потім прикрасити зверху кружальцями ківі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я особливо не прикрашала салатик, оскільки готувала його на вечерю в «прискореному режимі». На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах. Ефектно він виглядає і на загальній тарілці. Єдина порада, щоб вона була прозорою. Тоді різнокольорові шари виглядатимуть найапетитніше.

салати з курячого філе, салати з ківі, салати з корейською морквою, салати, морква по-корейськи, ківі, багатошаровий салат з ківі та корейською морквою, домашній майонез

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1603
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 872
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 852
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1056
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: