clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2208

Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі

Подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.
Подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом. Фото: автора

Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.

М’яско виходить таким м’якеньким, що його можна їсти губами. Але на окрему оду заслуговує соус. Він просто дивовижний! Поєднання продуктів цікаве та оригінальне.

Інгредієнти:                          

500 г свинини або телятини (у мене свинина),

0,5 склянки вершків (будь-якої жирності),

1 велике яблуко,

1 велика цибулина,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. борошна,

навпіл рослинна олія і вершкове масло для смаження,

сіль, мелений чорний перець,

лавровий листок, мускатний горіх.

Приготування:

На сковорідці розігріти суміш масла і олії. Додати мед і підігріти. Викласти м'ясо, нарізане середніми шматочками, і швидко зарум'янити з усіх боків.

Додати кільця цибулю і підсмажити до золотавого кольору.

Перекласти все в каструлю. Зверху натерти яблуко без шкірки.

Влити стакан бульйону (можна і води, але з бульйоном смачніше; до речі, я завжди заморожую бульйон, тому готую потім швидко та без проблем). Додати спеції і тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин. Холодні вершки змішати з борошном і влити тонкою цівкою в каструлю з м'ясом, цибулею і яблуком. Посолити і тушкувати ще 10-15 хвилин до утворення густого, однорідного соусу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.

свинина, м`ясо та субпродукти, підлива, ніжне м`ясо в цибуляно-яблучному соусі, яблука, соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М'ясо по-полонинськи — свинина в паніровці з овочами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1527
М'яско виходить дуже цікавим на смак — ніби смажене, а ніби й тушковане... Проте незмінно ніжне, м’яке й соковите.
М'ясо по-французьки — «безмайонезний» варіант
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1273
Серед незаперечних переваг цієї страви — простота, доступність інгредієнтів і незмінно добрий результат навіть за відсутності кулінарних навичок.
Свинина з айвою та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1155
Айва — це найзагадковіший фрукт. На вигляд непоказна, тверда як камінь, терпка до неможливості, але при цьому має такий розкішний аромат, який своєю присутністю може зробити страву вишукано-аристократичною.
Свинина «Черешневий сад»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 841
Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить пряний, трохи солодкуватий присмак у м'ясних стравах.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: