clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2845

Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі

Подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.
Подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом. Фото: автора

Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.

М’яско виходить таким м’якеньким, що його можна їсти губами. Але на окрему оду заслуговує соус. Він просто дивовижний! Поєднання продуктів цікаве та оригінальне.

Інгредієнти:                          

500 г свинини або телятини (у мене свинина),

0,5 склянки вершків (будь-якої жирності),

1 велике яблуко,

1 велика цибулина,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. борошна,

навпіл рослинна олія і вершкове масло для смаження,

сіль, мелений чорний перець,

лавровий листок, мускатний горіх.

Приготування:

На сковорідці розігріти суміш масла і олії. Додати мед і підігріти. Викласти м'ясо, нарізане середніми шматочками, і швидко зарум'янити з усіх боків.

Додати кільця цибулю і підсмажити до золотавого кольору.

Перекласти все в каструлю. Зверху натерти яблуко без шкірки.

Влити стакан бульйону (можна і води, але з бульйоном смачніше; до речі, я завжди заморожую бульйон, тому готую потім швидко та без проблем). Додати спеції і тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин. Холодні вершки змішати з борошном і влити тонкою цівкою в каструлю з м'ясом, цибулею і яблуком. Посолити і тушкувати ще 10-15 хвилин до утворення густого, однорідного соусу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати як підливку до гарніру – картопляного пюре або локшини. Дуже смачно з рисом.

свинина, м`ясо та субпродукти, підлива, ніжне м`ясо в цибуляно-яблучному соусі, яблука, соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинина «Черешневий сад»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1494
Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить пряний, трохи солодкуватий присмак у м'ясних стравах.
Ізмір Кефтесі — традиційна турецька страва з м’яса та картоплі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2761
Дослівно перекладається, як котлети по-ізмірськи (кефте — котлети, Ізмір — місто в Туреччині).
Свинина в рукаві з вином, грушами й фініками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1682
Якщо на вечерю у нас така свинина, страва «змітається» повністю незалежно від того, який шматок і на скільки персон я готую
Рагу зі свинини та гарбуза в темному пиві (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
м`ясо та субпродукти, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1971
М’ясо можна використовувати будь-яке, навіть саме жорстке. Приготоване у такий спосіб, воно стане дуже ніжним і соковитим.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: