clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 5382

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні

Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним
Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним Фото: автора

На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.

Салат простий, інгредієнтів потрібно мінімум. Смак — чудовий, особливо для тих, хто любить кавказьку кухню. «Цахтоні» — це соус кавказької, або точніше осетинської кухні. Його основа — кисломолочний продукт. Це може бути сметана, кефір, йогурт, мацоні, навіть ряжанка згодиться. Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним. Ця закуска стала для мене справжнім відкриттям!

 

Інгредієнти:

300-400 г вареної яловичини,

200 мл сметани,

кінза, невеликий пучок петрушки,

червоний мелений перець (за рецептом свіжий, але я не знайшла),

2-3 зубки часнику,

10 ядер волоських горіхів,

чорний мелений перець,

сіль.

 

Приготування:

Дрібно насікти зелень, вичавити часник, додати трохи солі й перець. Волоські горіхи злегка підсушити на сковорідці й перемолоти на кавомолці.

Все перетерти в ступці або зюити блендером. Змішати суміш зі сметаною (кефіром, йогуртом). Дати настоятися в холодильнику хоча б годину.

Яловичину зварити, додавши у воду лавровий листок, перець гороком, цибулину та морквину (бульйон можна заморозити й використовувати для приготування інших страв).

Коли м’ясо охолоне, нарізати його соломкою.

Перекласти яловичину в салатник і залити приготовленим соусом цахтоні. Перемішати і дати закусці настоятися мінімум 3 години, а краще залишити на ніч у холодильнику.

Подавати, оздобивши горішками.

 

закуски, салати, салати без майонезу, кавказька кухня, м`ясо цхатоні, м`ясо та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Паштет-намазка із сала «Тарас Бульба»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1646
Червоний гострий та чорний перчик, часник та апетитна підчеревинка з м’ясним прошарком — смак, запах і колір просто приголомшливі!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3084
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Тюлька малосольна по-одеськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 516
Смачнішого рецепту маринування дрібної морської рибки просто не існує!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1738
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: