Гаряча тема:
- Війна
Хочу вас пригостити моїми новими пісними кексиками. І не зважаючи на те, що порція не маленька (у мене вийшло – 22 штуки), з'їдаються вони практично миттєво. Повірте, я сама з'їла одразу три! Потім взяла себе в руки й сказала: «Стоп! А фігура? А іншим залишити?» Але потім, все ж таки, на ще один спокусилася Кекси дуже смачнючі, якби сама не готувала, нізащо б не здогадалася, що вони пісні.
Інгредієнти:
500 г заморожених вишень (або у власному соку),
1 склянка соку, який стік після розморожування та видалення кісточок з ягід (або вишневого компоту),
0,5 склянки цукру (якщо у вас компот, тоді цукру менше),
2 ст. л. меду,
0,5 склянки рафінованої олії,
1 ст. л. какао (з гіркою),
1 ч. л. розчинної кави,
1ч. л. соди,
кориця, ванілін,
борошно («скільки візьме» - написано у рецепті; у мене пішло 2 склянки).
Склянка – 250 мл.
Приготування:
Змішати мед, цукор, олію і вишневий сік (компот).
Поставити на маленький вогонь і трішки розігріти до розчинення цукру. Потім зняти з вогню й охолодити. Додати у суміш соду (маса посвітлішає і спіниться).
Всипати какао, каву, ванілін та корицю. Перемішати. Просіяти борошно (додавати поступово, поки тісто не буде нагадувати густу сметану). Все ретельно змішати. Наприкінці додати вишню й ще раз обережно перемішати.
Розкласти тісто у формочки для кексів (силіконові я нічим не змащувала, а в залізні встелила пергаментні тарталетки для кексів). Тісто має доходити трішки вище, ніж до половини формочок – кекси дуже ростуть. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
Готові кекси охолодити.
Полити пісною глазурью або просто посипати цукровою пудрою!
Як готувати пісну шоколадну глазур дивіть в рецепті: Пісний кавовий монастирський пиріг.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: частину своїх кексів посипала пудрою, а для сина, який не постить приготувала крем на основі вареного згущеного молока: змішала в сотейнику згущене молоко, розчину каву, какао та трішки вершкового масла. Все на око та без цукру. Вийшла смачнюча помадка!
Прикрасити можна вишеньками.
В кекси із дірочкою по серединці залила крем просто у неї. Вони моїм солодкожкам сподобалися найбільше, адже крем чудово доповнює смак шоколаду й вишні:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: