clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 815

Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом

М’ясо виходить не лише ніжним, а ще й солодкуватим на смак завдяки яблукам і чорносливу.
М’ясо виходить не лише ніжним, а ще й солодкуватим на смак завдяки яблукам і чорносливу. Фото: автора

Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.

Курочка – кулінарна бомба! Я у своєму житті птицю запікала не раз, і не два… У фользі, у гусятниці, з картоплею, на деці, в рукаві та навіть на банці з пивом… Проте такого результату в жодному рецепті, в жодному способі запікання не було! Вийшла і справді соковита, ніжна, ароматна курочка. Нічого не обгоріло, не засушилося. Уявляєте, навіть грудка була соковитою! «Змели» ми її на трьох + кіт Лорік за півтора дня. Тепер мої хлопці все вмовляють мене повторити на біс. Та що тут розповідати! Любі мої гурмани, готуйте та пробуйте самі!!!

Інгредієнти:

Тушка курки (у мене приблизно 2 кг),

2 яблука,

2 жмені чорносливу (не рахувала і не важила, брала на око),

5-6 зубків часнику.

Маринад:

перець чорний мелений,

сіль, паприка,

хмелі-сунелі,

карі, куркума,

гірчиця, соєвий соус.

Приготування:

Курку помити, обсушити й замаринувати у маринаді, для якого слід просто змішати всі інгредієнти (краще робити це на ніч, а зранку запікати). Під час маринування тушку декілька разів перевертати зі спинки на грудку і навпаки, щоб м’ясо скрізь рівномірно просочилося спеціями та сіллю.

Яблука помити, крупно порізати (шкірку не чистити, а ось насіння видалити). Часник нарізати пластинками, чорнослив помити.

Курку щільно нафарширувати яблуками та чорносливом.

Зашити животик і зробити на тушці надрізи гострим ножем. Нашпигувати чорносливом і часником.

ВИПІКАННЯ: на низ духовки поставити глибоке деко з водою (прогріти духовку заздалегідь, щоб вода закипіла). Саму курку розмістити посередині духовки на решітці (таким чином жир капатиме у деко з водою).

Завдяки такій паровій «камері» тушка пропечеться дуже рівномірно і не пересушиться (я готувала при 200°С протягом 50 хвилин на режимі «верх-низ-вентилятор»; в процесі один раз перевернула курку й змастила зверху сметаною).

Спочатку буде здаватися, що курка ніби готується на парі, але потім утвориться апетитна красива скоринка.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: м’ясо виходить не лише ніжним, а ще й солодкуватим на смак завдяки яблукам і чорносливу. До такої курятини не хочеться навіть ніякого соусу, настільки вона має свою індивідуальність. Поте, якщо любите, то чудово підійде сметанно-гірчичний соус із часником.

страви з курятини, курятина, курка, м`ясо та субпродукти, курка запечена в духовці, курка фарширована, запечена курка, фарширована яблуками та чорносливом,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1319
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Курячі гомілки в пиві по-португальськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1271
Дуже смачна й ароматна курятина. А соус взагалі розкішний — хлібчиком вимочувати одне задоволення!
Фарширована курка без кісток: варіанти начинок на будь-який смак
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1500
З кісточками або без, кожна господиня вирішує сама. Але другий варіант виходить більш «ресторанним», та й їсти таку курочку набагато зручніше.
Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 986
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: