Гаряча тема:
- Війна
Курочка – кулінарна бомба! Я у своєму житті птицю запікала не раз, і не два… У фользі, у гусятниці, з картоплею, на деці, в рукаві та навіть на банці з пивом… Проте такого результату в жодному рецепті, в жодному способі запікання не було! Вийшла і справді соковита, ніжна, ароматна курочка. Нічого не обгоріло, не засушилося. Уявляєте, навіть грудка була соковитою! «Змели» ми її на трьох + кіт Лорік за півтора дня. Тепер мої хлопці все вмовляють мене повторити на біс. Та що тут розповідати! Любі мої гурмани, готуйте та пробуйте самі!!!
Інгредієнти:
Тушка курки (у мене приблизно 2 кг),
2 яблука,
2 жмені чорносливу (не рахувала і не важила, брала на око),
5-6 зубків часнику.
Маринад:
перець чорний мелений,
сіль, паприка,
хмелі-сунелі,
карі, куркума,
гірчиця, соєвий соус.
Приготування:
Курку помити, обсушити й замаринувати у маринаді, для якого слід просто змішати всі інгредієнти (краще робити це на ніч, а зранку запікати). Під час маринування тушку декілька разів перевертати зі спинки на грудку і навпаки, щоб м’ясо скрізь рівномірно просочилося спеціями та сіллю.
Яблука помити, крупно порізати (шкірку не чистити, а ось насіння видалити). Часник нарізати пластинками, чорнослив помити.
Курку щільно нафарширувати яблуками та чорносливом.
Зашити животик і зробити на тушці надрізи гострим ножем. Нашпигувати чорносливом і часником.
ВИПІКАННЯ: на низ духовки поставити глибоке деко з водою (прогріти духовку заздалегідь, щоб вода закипіла). Саму курку розмістити посередині духовки на решітці (таким чином жир капатиме у деко з водою).
Завдяки такій паровій «камері» тушка пропечеться дуже рівномірно і не пересушиться (я готувала при 200°С протягом 50 хвилин на режимі «верх-низ-вентилятор»; в процесі один раз перевернула курку й змастила зверху сметаною).
Спочатку буде здаватися, що курка ніби готується на парі, але потім утвориться апетитна красива скоринка.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: м’ясо виходить не лише ніжним, а ще й солодкуватим на смак завдяки яблукам і чорносливу. До такої курятини не хочеться навіть ніякого соусу, настільки вона має свою індивідуальність. Поте, якщо любите, то чудово підійде сметанно-гірчичний соус із часником.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: