Гаряча тема:
- Війна
Кожного Великодня я намагаюся потішити своїх рідних новими рецептами паски. Минулоріч готувала нетрадиційну – шоколадну. Рецепт настільки вдалий і сподобався, що пектиму її знову, адже домашні одноголосно проголосували саме за неї.
Приготування:
300 г борошна,
150 мл молока,
140 г вершкового масла,
100 г гіркого шоколаду,
100 г цукру,
80 г сушеної журавлини,
100 г цукатів,
60-70 г фініків,
7 г сухих дріжджів,
1 яйце,
1 апельсин,
1 дрібка солі,
пачка ванілін.
Приготування:
В теплому молоці розвести дріжджі, всипати половину склянки просіяного борошна й ретельно перемішати. Залишити опару на годину в теплі.
Зняти з апельсина цедру й нарізати її тонкою соломкою (або натерти на тертці). Відтиснути сік із м'якоті.
Розламати шоколад на невеликі шматочки, викласти у вогнетривку миску, поставити на водяну баню і розтопити повністю на середньому вогні, потім дати злегка охолонути.
В опару просіяти борошно, яке залишилося, всипати цукор, ванілін і сіль, вибити яйце, додати шоколад, апельсиновий сік і розм'якшене вершкове масло.
Замісити тісто (не менше 20 хвилин) й на годину залишити його підходити.
Додати в тісто цукати, журавлину, подрібнені фініки та терту цедру апельсина.
Знову все ретельно вимісити. Скропити водою силіконову форму, викласти в неї тісто й залишити підходити ще на 20-25 хвилин.
Поставити паски в нагріту до 200°С духовку й випікати до готовності (50-60 хвилин – готовність перевірити шпажкою). Готову паску трохи охолодити у формі, потім дістати. Прикрасити на свій смак.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: шоколадну паску можна вкрити білковою глазур’ю для контрасту «чорне-біле». Також можна змастити шоколадним ганашем й посипати кокосовою стружкою або прикрасити цукатами й сухофруктами.
Рецепт ідеальної цукрової глазурі, яка не липне й не кришеться, дивіться тут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: