clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

9 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 862

Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками


Шоколадну паску можна вкрити білковою глазур’ю для контрасту «чорне-біле». А можна змастити шоколадним ганашем й посипати кокосовою стружкою або прикрасити цукатами й сухофруктами. Фото: автора

Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!

Кожного Великодня я намагаюся потішити своїх рідних новими рецептами паски. Минулоріч готувала нетрадиційну – шоколадну. Рецепт настільки вдалий і сподобався, що пектиму її знову, адже домашні одноголосно проголосували саме за неї.

 

Приготування:

300 г борошна,

150 мл молока,

140 г вершкового масла,

100 г гіркого шоколаду,

100 г цукру,

80 г сушеної журавлини,

100 г цукатів,

60-70 г фініків,

7 г сухих дріжджів,

1 яйце,

1 апельсин,

1 дрібка солі,

пачка ванілін.

 

Приготування:

В теплому молоці розвести дріжджі, всипати половину склянки просіяного борошна й ретельно перемішати. Залишити опару на годину в теплі.

Зняти з апельсина цедру й нарізати її тонкою соломкою (або натерти на тертці). Відтиснути сік із м'якоті.

Розламати шоколад на невеликі шматочки, викласти у вогнетривку миску, поставити на водяну баню і розтопити повністю на середньому вогні, потім дати злегка охолонути.

В опару просіяти борошно, яке залишилося, всипати цукор, ванілін і сіль, вибити яйце, додати шоколад, апельсиновий сік і розм'якшене вершкове масло.

Замісити тісто (не менше 20 хвилин) й на годину залишити його підходити.

Додати в тісто цукати, журавлину, подрібнені фініки та терту цедру апельсина.

Знову все ретельно вимісити. Скропити водою силіконову форму, викласти в неї тісто й залишити підходити ще на 20-25 хвилин.

Поставити паски в нагріту до 200°С духовку й випікати до готовності (50-60 хвилин – готовність перевірити шпажкою). Готову паску трохи охолодити у формі, потім дістати. Прикрасити на свій смак.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: шоколадну паску можна вкрити білковою глазур’ю для контрасту «чорне-біле». Також можна змастити шоколадним ганашем й посипати кокосовою стружкою або прикрасити цукатами й сухофруктами.

 

Рецепт ідеальної цукрової глазурі, яка не липне й не кришеться, дивіться тут.

Великдень, Великодня смакота, паска, паски, солодка випічка, великодній стіл, великодня випічка, великодній традиційний хліб,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Марина Прилипко: «Не всі «єшки» такі страшні, як їх малюють»
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2008
Всі ми добре знаємо, що булочки, тортики та тістечка мають бути не лише смачними, але і якісними.
Паска повністю готова лише на другий день
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 854
Тісто, з якого готується паска — дріжджове. Однак, воно відрізняється від звичайного тим, що для його приготування потрібно більше жиру та яєць.
Секрет смачної паски у борошні вищого гатунку та справжніх, не порошкових яйцях
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1869
Напередодні Великодня в рамках чергової дегустації ми вирішили з’ясувати, яку паску найкраще класти до великоднього кошика.
В яких формах паска смачніша?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1080
На які лише хитрощі не йдуть господині, аби їхні паски були найкрасивішими й найпрезентабельнішими!
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Светлана Яськова18.04.2017 10:59На здоров’я! Рада, що Вам сподобалася!
16.04.2017 12:30Дякую за рецепт. Дуже смачна пасха!!!