clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1343

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться


При нарізанні виробів така прикраса не обсипається, не тріскається і не липне. Фото: автора

Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!

Найрозповсюдженіша прикраса пасок — це білкова глазур. Але досить часто вона погано застигає й виходить липкою. В результаті таку пасочку проблематично транспортувати, оскільки при найменшому дотику вся краса головної ритуальної страви Великодня може зруйнуватися. Для покриття пасок я часто використовую цукрову глазур. Мені вона здається смачнішою, ніж білкова. Але у неї є один істотний недолік — при нарізанні вона тріскається і відвалюється. Випробувавши декілька варіантів, я зупинилася на ідеальному рецепті помадки. Його особливістю є те, що в ній не використовуються сирі яйця, немає необхідності довго варити сироп, а для збереження цілісності глазурного покриття вводиться желатин.

 

Інгредієнти:

1 склянка цукру,

1 ч. л. желатину (швидкорозчинного),

кілька крапель соку лимона,

ванілін,

вода (4 ст. л. + 2 ст. л.).

 

Приготування:

Залити желатин 2 ст. л. води й залишити набухати на 5-10 хвилин.

У цукор та ванілін додати 4 ст. л. води й поставити на маленький вогонь, помішуючи, до повного розчинення кристалів.

Довести до кипіння (уварювати не потрібно!). Ввести в цукровий сироп набряклий желатин, перемішати й збити суміш міксером, поки маса не побілішає і не стане пишною.

Додати лимонний сік і ще раз збити. Помадку трішки охолодити, але не повністю — інакше застигне! Швидко нанести на паски й дати загуснути (дуже ефектно така помадка виглядає на шоколадних пасках - на темному фоні вона має глянсевий блиск).

При нарізанні виробів така прикраса не обсипається, не тріскається і не липне. Цієї порції вистачає приблизно на 3-4 великі паски.

 

 

паска, Великдень, десерти, солодка випічка, порадник, великодній стіл, великодня випічка, цукрова глазур для пасок, помадка, глазур, паски

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Щоб паска не черствіла
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1369
Найпростіший спосіб зберегти великодній хліб м’яким та свіжим — покласти в ємність, де він зберігається, скибочку яблука.
Секрет смачної паски у борошні вищого гатунку та справжніх, не порошкових яйцях
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1876
Напередодні Великодня в рамках чергової дегустації ми вирішили з’ясувати, яку паску найкраще класти до великоднього кошика.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 877
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Кожен колір крaшанки має певну символіку
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1046
Це оберіг і найкращий великодній подарунок друзям і близьким.
Показати ще
Коментарів - 0: