Гаряча тема:
- Війна
Найрозповсюдженіша прикраса пасок — це білкова глазур. Але досить часто вона погано застигає й виходить липкою. В результаті таку пасочку проблематично транспортувати, оскільки при найменшому дотику вся краса головної ритуальної страви Великодня може зруйнуватися. Для покриття пасок я часто використовую цукрову глазур. Мені вона здається смачнішою, ніж білкова. Але у неї є один істотний недолік — при нарізанні вона тріскається і відвалюється. Випробувавши декілька варіантів, я зупинилася на ідеальному рецепті помадки. Його особливістю є те, що в ній не використовуються сирі яйця, немає необхідності довго варити сироп, а для збереження цілісності глазурного покриття вводиться желатин.
Інгредієнти:
1 склянка цукру,
1 ч. л. желатину (швидкорозчинного),
кілька крапель соку лимона,
ванілін,
вода (4 ст. л. + 2 ст. л.).
Приготування:
Залити желатин 2 ст. л. води й залишити набухати на 5-10 хвилин.
У цукор та ванілін додати 4 ст. л. води й поставити на маленький вогонь, помішуючи, до повного розчинення кристалів.
Довести до кипіння (уварювати не потрібно!). Ввести в цукровий сироп набряклий желатин, перемішати й збити суміш міксером, поки маса не побілішає і не стане пишною.
Додати лимонний сік і ще раз збити. Помадку трішки охолодити, але не повністю — інакше застигне! Швидко нанести на паски й дати загуснути (дуже ефектно така помадка виглядає на шоколадних пасках - на темному фоні вона має глянсевий блиск).
При нарізанні виробів така прикраса не обсипається, не тріскається і не липне. Цієї порції вистачає приблизно на 3-4 великі паски.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: