Гаряча тема:
- Війна
Обожнюю штрудлі! А з вишнею – взагалі розум від’їсти можна! Цей експрес-рецепт із магазинного листкового тіста є нічим інакшим, як відхиленням від австрійських кулінарних традицій. Але такий варіант також має право на існування й чудово підійде тим, в кого немає часу чи бажання на приготування тонкого витяжного тіста за класичним рецептом.
Інгредієнти:
500 г листкового бездріжджового тіста,
500 г замороженої вишні без кісточок (влітку можна свіжої),
100 г волоських горіхів,
80 г панірувальних сухарів,
2 ст. л. розм’якшеного вершкового масла,
100 г цукру,
Яйце для змащування,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
жменя родзинок.
Карамельний соус для подачі.
Приготування:
Горіхи підсмажити на сухій сковорідці, охолодити й змолоти у млинку на крихту.
Тісто розморозити при кімнатній температурі або в холодильнику (але не до кінця, достатньо, щоб воно трішки підтануло). Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто качалкою в дуже тонкий пласт.
Змастити його вершковим маслом.
Присипати панірувальними сухарями й горіховою крихтою, відступаючи по декілька сантиметрів від країв тіста.
З вишні видалити кісточку, посипати цукром, перемішати й відкинути на сито чи друшляк, щоб відцідився зайвий сік. Додати ложку кукурудзяного крохмалю (без верху) й перемішати.
Викласти вишню на горіхи з сухарями, зверху – родзинки. Присипати все цукром.
Підігнути краї з усіх боків, щоб начинка не текла й не вилітала.
Згорнути рулетом, якнайщільніше. Викласти штрудель на деко, встелене пергаментом, формуючи «підкову». Наколоти виделкою й змастити збитим яйцем.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин до утворення золотавої скоринки.
Потім вийняти, охолодити й нарізати навскоси порційними шматочками й присипати цукровою пудрою.
Але набагато смачніше поливати штрудель соусами. Конкретно до цього рецепту якнайкраще пасує «Ідеальний карамельний соус». Спробуйте – він дуже смачнючий!
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: традиційно сервірують цей смаколик кулькою морозива, посипають корицею… Подають із ягодами та гілочкою м’яти. Якщо чесно – з таким десертом забуваєш своє ім’я!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: