clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2220

«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі

Традиційно сервірують цей смаколик кулькою морозива, посипають корицею… Подають із ягодами та гілочкою м’яти.
Традиційно сервірують цей смаколик кулькою морозива, посипають корицею… Подають із ягодами та гілочкою м’яти. Фото: автора

Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!

Обожнюю штрудлі! А з вишнею – взагалі розум від’їсти можна! Цей експрес-рецепт із магазинного листкового тіста є нічим інакшим, як відхиленням від австрійських кулінарних традицій. Але такий варіант також має право на існування й чудово підійде тим, в кого немає часу чи бажання на приготування тонкого витяжного тіста за класичним рецептом.

Інгредієнти:

500 г листкового бездріжджового тіста,

500 г замороженої вишні без кісточок (влітку можна свіжої),

100 г волоських горіхів,

80 г панірувальних сухарів,

2 ст. л. розм’якшеного вершкового масла,

100 г цукру,

Яйце для змащування,

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

жменя родзинок.

Карамельний соус для подачі.

Приготування:

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці, охолодити й змолоти у млинку на крихту.

Тісто розморозити при кімнатній температурі або в холодильнику (але не до кінця, достатньо, щоб воно трішки підтануло). Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто качалкою в дуже тонкий пласт.

Змастити його вершковим маслом.

Присипати панірувальними сухарями й горіховою крихтою, відступаючи по декілька сантиметрів від країв тіста.

З вишні видалити кісточку, посипати цукром, перемішати й відкинути на сито чи друшляк, щоб відцідився зайвий сік. Додати ложку кукурудзяного крохмалю (без верху) й перемішати.

Викласти вишню на горіхи з сухарями, зверху – родзинки. Присипати все цукром.

Підігнути краї з усіх боків, щоб начинка не текла й не вилітала.

Згорнути рулетом, якнайщільніше. Викласти штрудель на деко, встелене пергаментом, формуючи «підкову». Наколоти виделкою й змастити збитим яйцем.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин до утворення золотавої скоринки.

Потім вийняти, охолодити й нарізати навскоси порційними шматочками й присипати цукровою пудрою.

Але набагато смачніше поливати штрудель соусами. Конкретно до цього рецепту якнайкраще пасує «Ідеальний карамельний соус». Спробуйте – він дуже смачнючий!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: традиційно сервірують цей смаколик кулькою морозива, посипають корицею… Подають із ягодами та гілочкою м’яти. Якщо чесно – з таким десертом забуваєш своє ім’я!

листкове тісто, рулет, штрудель, солодка випічка, австрійська кухня, віденьський штрудель, австрійський штрудель, популярні рецепти світу, лінивий штрудель з вишнями, карамельний соус, експрес-рецепт, випічка з листкового тіста

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Віденський штрудель із вишнею — мінімум тіста, максимум начинки
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 4686
Насправді тіста у цій випічці достатньо, але воно настільки тонке, що схоже на цигарковий папір.
Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1303
Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.
Гарбузовий рулет із сирним кремом та бананами до Хелоуїну
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1986
Яскрава випічка для холодного похмурого дня.
Рулет «Медове поліно» із сирним кремом та чорносливом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1874
Для любителів медової випічки дуже швидкий і вдалий рецепт медового бісквіта.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: