ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Картопля-кебаб із салом

6 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6875
Зовні кільце картоплі виходить злегка зарум’яненим, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»!
Зовні кільце картоплі виходить злегка зарум’яненим, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»! Фото: автора

Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі.

Сало просочує картопельку своїм соком і ароматом. Що виходить у результаті? Зовні кільце картоплі виходить злегка зарум’яненим, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»! А ближче до шампура – залишається злегка вогкуватою. Про сало взагалі мовчу. Це окрема кулінарна пісня! Якщо ж взяти підчеревинку з прошарком м’ясця, то такою стравою ласуватимуть навіть ті, хто сала не їсть апріорі.

Інгредієнти:

5-6 картоплин (зварених у «мундирі»),

150-200 г сала з прошарком м’яса,

сіль, суміш перців мелена,

прованські трави,

приправа до сала.

Приготування:

Вдома вам потрібно буде зварити картоплю у «мундирі» (як зробити це найкраще, дивіться: "Секрет ідеальної картоплі в мундирі"). На природі бульби слід почистити від шкірочки, посолити й поперчити.

Потім нарізати скибочками завтовшки приблизно 1 см. А між скибочками... сало тоненько порізати зумієте? Якщо так, то все у вас вийде! Його також слід посипати улюбленими спеціями.

Далі все дуже просто. Якщо ви взяли солоне сало, то цієї солі вистачить. Ні – підсоліть трішки (коли ви зберете кебаб на шампурі). У вас має вийте така собі пірамідка – картопля-сало-картопля-сало-картопля. Поперчити й присмачити травами та спеціями (можете уявити себе «кухарем європейської кухні» й додати розмарин із часником або чебрець).

Поставити картопляний кебаб на вугілля хвилин на 15-20 (поспішати не варто – нехай сало трохи розтане, просочить всі шматочки картоплі, яка за цей час також пропариться й підрум'яниться). 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у такий спосіб можна готувати й сиру картоплю, але тоді кебаб краще загорнути у фольгу.

Через деякий час її слід зняти й продовжити смажити картоплю на вугіллі. Цей варіант трішки довший і, як на мене, не такий смачний, як із попередньо відвареної картоплі.

 

картопля, пікнік, страви для пікніка, мангал, вугілля страви на вугіллі, страви на мангалі, овочі, овочеві страви, картопля, картопля кебаб з салом, сало

Коментарі:

  Так  Ні, дякую