clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2502

СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Картопля-кебаб із салом

Зовні кільце картоплі виходить злегка зарум’яненим, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»!
Зовні кільце картоплі виходить злегка зарум’яненим, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»! Фото: автора

Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі.

Сало просочує картопельку своїм соком і ароматом. Що виходить у результаті? Зовні кільце картоплі виходить злегка зарум’яненим, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»! А ближче до шампура – залишається злегка вогкуватою. Про сало взагалі мовчу. Це окрема кулінарна пісня! Якщо ж взяти підчеревинку з прошарком м’ясця, то такою стравою ласуватимуть навіть ті, хто сала не їсть апріорі.

Інгредієнти:

5-6 картоплин (зварених у «мундирі»),

150-200 г сала з прошарком м’яса,

сіль, суміш перців мелена,

прованські трави,

приправа до сала.

Приготування:

Вдома вам потрібно буде зварити картоплю у «мундирі» (як зробити це найкраще, дивіться: "Секрет ідеальної картоплі в мундирі"). На природі бульби слід почистити від шкірочки, посолити й поперчити.

Потім нарізати скибочками завтовшки приблизно 1 см. А між скибочками... сало тоненько порізати зумієте? Якщо так, то все у вас вийде! Його також слід посипати улюбленими спеціями.

Далі все дуже просто. Якщо ви взяли солоне сало, то цієї солі вистачить. Ні – підсоліть трішки (коли ви зберете кебаб на шампурі). У вас має вийте така собі пірамідка – картопля-сало-картопля-сало-картопля. Поперчити й присмачити травами та спеціями (можете уявити себе «кухарем європейської кухні» й додати розмарин із часником або чебрець).

Поставити картопляний кебаб на вугілля хвилин на 15-20 (поспішати не варто – нехай сало трохи розтане, просочить всі шматочки картоплі, яка за цей час також пропариться й підрум'яниться). 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у такий спосіб можна готувати й сиру картоплю, але тоді кебаб краще загорнути у фольгу.

Через деякий час її слід зняти й продовжити смажити картоплю на вугіллі. Цей варіант трішки довший і, як на мене, не такий смачний, як із попередньо відвареної картоплі.

 

картопля, пікнік, страви для пікніка, мангал, вугілля страви на вугіллі, страви на мангалі, овочі, овочеві страви, картопля, картопля кебаб з салом, сало

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чи є м'ясо у сардельках?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1536
З'ясовували кореспонденти «Є» на початку «сезону гриль», провівши дегустацію найпопулярнішого після шашлику продукту сучасних українських пікніків.
Картопля-«гармошка», печена з салом
овочеві страви, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 3799
Таку страву не соромно подавати на святковий стіл у вигляді ошатного гарніру.
Які ковбаски-гриль обрати для пікніка?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 3142
Дізнавалися працівники редакції напередодні травневих свят в рамках чергової дегустації
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: