clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1021

Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи

Рекомендую спробувати фрикадельки із рисом чи пастою, оскільки в цій страві неймовірно смачний соус!
Рекомендую спробувати фрикадельки із рисом чи пастою, оскільки в цій страві неймовірно смачний соус! Фото: автора

Смачно, просто, ситно й соковито!

Страви з фаршу дуже виручають у будні дні. Оскільки час приготування зводиться до мінімуму, що важливо ввечері, після роботи. Ми дуже любимо фрикадельки, тефтелі, котлетки. А якщо вони ще й із соусом – це взагалі вже повноцінна вечеря. Навіть без гарніру. Але однозначно рекомендую спробувати фрикадельки із рисом чи пастою, оскільки в цій страві неймовірно смачний соус!

Інгредієнти:

Для фрикадельок:

500 г фаршу (у мене свинина, але в оригіналі свинячо-яловичий),

1 яйце,

100 г черствого батону (+молоко для замочування),

0,5 ст. л. оре гано,

2 зубки часнику,

сіль, чорний перець мелений.

Для соусу:

1 цибулина,

1 морквина,

1 склянка замороженого горошку,

2 помідори (у мене томати у власному соку),

2-3 ст. л. томатної пасти

1 склянка курячого бульйону (можна води).

Приготування:

Батон замочити в молоці, а потім відтиснути й покласти в фарш. Туди ж вбити яйце, вичавити часник, покласти орегано, посолити, поперчити.

Ретельно вимішати.

Сформувати фрикадельки. Запанірувати в борошні.

Обсмажити на гарячій сковорідці на оливковій олії. Скласти в товстостінну широку каструльку.

Обсмажити на олії кружальця моркви.

Додати подрібнену цибулю.

Коли овочі трішки спасеруються, покласти порізані дрібно помідори (зняти шкірку) й томатну пасту. Протушкувати 5 хвилин й влити бульйон (у мене заморожений бульйон).

Готувати ще декілька хвилин, помішуючи. Залити фрикадельки соусом та додати заморожений горошок.

Довести до кипіння, посолити, поперчити. Тушкувати до готовності.

Подавати з улюбленим гарніром.

тефтелі, фрикадельки, м`ясо та субпродукти, страви зі свинини, страви з фаршу, фарш, фрикадельки по-іспанськи, зелений горошок, іспанська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясні тефтелі в томатному соусі з грибами
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1343
Оскільки ці м’ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре.
Капуста по-північнословацьки з фрикадельками
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 934
Простий рецепт приготування капусти, тушкованої з м'ясними фрикадельками, в пікантному томатному соусі.
Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1082
Класична страва української кухні.
М’ясні тефтелі з гарбузом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1109
Вкуснющі тефтелі! Дуже ніжні, я б навіть сказала — елегантні та виняткові. Гарбуз надає неповторного аромату, як самим тефтелям, так і соусу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: