Гаряча тема:
- Війна
Страви з фаршу дуже виручають у будні дні. Оскільки час приготування зводиться до мінімуму, що важливо ввечері, після роботи. Ми дуже любимо фрикадельки, тефтелі, котлетки. А якщо вони ще й із соусом – це взагалі вже повноцінна вечеря. Навіть без гарніру. Але однозначно рекомендую спробувати фрикадельки із рисом чи пастою, оскільки в цій страві неймовірно смачний соус!
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
500 г фаршу (у мене свинина, але в оригіналі свинячо-яловичий),
1 яйце,
100 г черствого батону (+молоко для замочування),
0,5 ст. л. оре гано,
2 зубки часнику,
сіль, чорний перець мелений.
Для соусу:
1 цибулина,
1 морквина,
1 склянка замороженого горошку,
2 помідори (у мене томати у власному соку),
2-3 ст. л. томатної пасти
1 склянка курячого бульйону (можна води).
Приготування:
Батон замочити в молоці, а потім відтиснути й покласти в фарш. Туди ж вбити яйце, вичавити часник, покласти орегано, посолити, поперчити.
Ретельно вимішати.
Сформувати фрикадельки. Запанірувати в борошні.
Обсмажити на гарячій сковорідці на оливковій олії. Скласти в товстостінну широку каструльку.
Обсмажити на олії кружальця моркви.
Додати подрібнену цибулю.
Коли овочі трішки спасеруються, покласти порізані дрібно помідори (зняти шкірку) й томатну пасту. Протушкувати 5 хвилин й влити бульйон (у мене заморожений бульйон).
Готувати ще декілька хвилин, помішуючи. Залити фрикадельки соусом та додати заморожений горошок.
Довести до кипіння, посолити, поперчити. Тушкувати до готовності.
Подавати з улюбленим гарніром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: