clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 708

Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками


Пряний і ароматний суп, з солодкістю моркви і горошку, з ароматом копченини, часнику і свіжої зелені дарує приємне, але не обтяжливе відчуття ситості. Фото: автора

Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.

Влітку такий суп я варю зі свіжим зеленим горошком, а взимку із замороженим. І завжди в моїй родині його їдять із превеликим задоволенням. Пряний і ароматний суп, з солодкістю моркви і горошку, з ароматом копченини, часнику і свіжої зелені дарує приємне, але не обтяжливе відчуття ситості. Чудовим доповненням до цього супу будуть гріночки-крутони з часником. Сухариками у мене язик не повертається їх назвати, оскільки з ними більше асоціюється та тверда гидоту з пакетиків із різними хімічними смаками. Домашні крутони хрусткі й рум'яні, але не тверді. Трохи повітряні всередині і мають апетитну золотаву скоринку зовні. Що ж стосується приготування зеленого горошку, то слід пам'ятати, що і свіжому, і замороженому, потрібна мінімальна теплова обробка. Тому, після додавання його до гарячого супу, йому потрібні лише лічені хвилини для варіння.

Інгредієнти:

1 велика морква,

1 цибулина,

500 г свинячих ребер,

5-6 картоплин,

300 г зеленого горошку (цього разу у мене заморожений),

150-200 г балику чи шинки,

1 ч. л. цукру,

сіль за смаком,

чорний мелений перець,

кріп та петрушка,

2-3 зубки часнику,

часникові крутони для подачі.

Приготування:

Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Цибулю – нарізати кубиками.

Реберця по зачищати від жиру, помістити в каструлю й залити водою. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й варити 40-50 хвилин (м'ясо має почати відставати від кісток).

Шинку чи балик (можна і те, і інше) нарізати соломкою та підсмажити у невеликій кількості олії.

Додати підготовлені овочі й пасерувати все разом.

В каструлю з реберцями додати картоплю. Після закипання посолити. Потім додати засмажку й варити все разом ще 5 хвилин. Далі черга за зеленим горошком.

Присмачити спеціями, перцем, цукром. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Потім зняти з вогню, додати часник та зелень. Перемішати, накрити кришкою й залишити на 5 хвилин настоюватися. Подавати суп гарячим із крутонами з часником і свіжою зеленню.

перші страви, суп із зеленим горошком, копчениною та грінками, французькі крутони, зелений горошок, реберця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 973
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 915
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 650
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3296
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Показати ще
Коментарів - 0: