Гаряча тема:
- Війна
Влітку такий суп я варю зі свіжим зеленим горошком, а взимку із замороженим. І завжди в моїй родині його їдять із превеликим задоволенням. Пряний і ароматний суп, з солодкістю моркви і горошку, з ароматом копченини, часнику і свіжої зелені дарує приємне, але не обтяжливе відчуття ситості. Чудовим доповненням до цього супу будуть гріночки-крутони з часником. Сухариками у мене язик не повертається їх назвати, оскільки з ними більше асоціюється та тверда гидоту з пакетиків із різними хімічними смаками. Домашні крутони хрусткі й рум'яні, але не тверді. Трохи повітряні всередині і мають апетитну золотаву скоринку зовні. Що ж стосується приготування зеленого горошку, то слід пам'ятати, що і свіжому, і замороженому, потрібна мінімальна теплова обробка. Тому, після додавання його до гарячого супу, йому потрібні лише лічені хвилини для варіння.
Інгредієнти:
1 велика морква,
1 цибулина,
500 г свинячих ребер,
5-6 картоплин,
300 г зеленого горошку (цього разу у мене заморожений),
150-200 г балику чи шинки,
1 ч. л. цукру,
сіль за смаком,
чорний мелений перець,
кріп та петрушка,
2-3 зубки часнику,
часникові крутони для подачі.
Приготування:
Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Цибулю – нарізати кубиками.
Реберця по зачищати від жиру, помістити в каструлю й залити водою. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й варити 40-50 хвилин (м'ясо має почати відставати від кісток).
Шинку чи балик (можна і те, і інше) нарізати соломкою та підсмажити у невеликій кількості олії.
Додати підготовлені овочі й пасерувати все разом.
В каструлю з реберцями додати картоплю. Після закипання посолити. Потім додати засмажку й варити все разом ще 5 хвилин. Далі черга за зеленим горошком.
Присмачити спеціями, перцем, цукром. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Потім зняти з вогню, додати часник та зелень. Перемішати, накрити кришкою й залишити на 5 хвилин настоюватися. Подавати суп гарячим із крутонами з часником і свіжою зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: