clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1216

Як приготувати смачні часникові крутони ?

Крутони не тверді як сухарики, а мають хрумку скоринку зовні й злегка підсушений м’якуш всередині.
Крутони не тверді як сухарики, а мають хрумку скоринку зовні й злегка підсушений м’якуш всередині. Фото: автора

Ці хрумкі підсмажені в олії та вершковому маслі гріночки доповнять будь-який суп та додадуть смаку будь-якому салатику.

Крутони (вони ж грінки) – це чудовий французький винахід, який  урізноманітнює буденні страви. Зустріти того, хто б не любив ці хрумкі рум’яні квадратики досить складно. Тим більше, що їх можна робити з пряними травами, паприкою, спеціями, або ж звичайні класичні. Мені ж найбільше подобаються крутони з часником. Ви можете одразу зробити велику кількість і зберігати їх у герметичній ємності декілька тижнів. Хоча, чесно скажу, вони не зберігаються! Ваші близькі з'їдять їх швидше, навіть без супу й салату. Крутони не тверді як сухарики, а мають хрумку скоринку зовні й злегка підсушений м’якуш всередині.

Інгредієнти:

1 буханець білого хліба для тостів або ранковий батон (французький багет),

50 мл оливкової олії,

50 мл топленого вершкового масла,

1 ч. л. гранульованого часнику (свіжий не підійде, оскільки підгоряє та гірчить; за бажанням його можна використовувати після підсмажуванням),

1 ч. л. солі,

трішки паприки, улюблені трави (за бажанням).

Приготування:

Розігріти духовку до 180?С. Батон чи хліб нарізати кубиками приблизно й перекласти їх у глибоку миску. Змішати оливкову олію та розтоплене вершкове масло. Полити хлібні кубики половиною масляно-олійної суміші. Всипати гранульований часник, трави та паприку. Добре перемішати й вилити олію з маслом, які залишилися. Перемішати.

Розкласти майбутні крутони на деко в один шар. Поставити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.

Або ж підсмажити на сковорідці, поки не з'явиться золотавий відтінок (ступінь підсмажування обирайте на свій смак; нам подобається, коли крутони сильно золотаві майже бурштинові).

Одразу ж після виймання з духовки посипати гріночки сіллю й ретельно перемішати. Дати охолонути повністю на деку й перекласти в герметичну ємність. Крутончики з часником чудово пасують до крем-супу з шампіньйонами:

до густих наваристих супів на кшталт білоруської тертюхи:

 А також до бульйонів або перших страв, які на них зварені (кабачковий рисовий суп):

Крутони незамінні у салаті "Цезар" ("Цезар" по-українськи з оселедцем):

Прикрасять вони й весняні овочеві салати (салат з редисом та баликом):

поради, порадник, як приготувати часникові крутони, французька кухня, грінки, крутони, хліб, багет, батон, часник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 948
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Їжа з приставкою «еко» і з чим її їдять
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2493
Органічні продукти можна купувати не лише в спеціалізованих крамницях, але й у магазинах, аптеках та на базарі
Дегустаційна зала: який молочний шоколад смакує найкраще?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1929
Заодно спробували визначити, в яких плитках найбільше горішків.
Справжній зефір — білосніжний та легкий, мов пір'їнка
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3003
Саме так стверджують експерти.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: