clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 681

Як приготувати смачні часникові крутони ?


Крутони не тверді як сухарики, а мають хрумку скоринку зовні й злегка підсушений м’якуш всередині. Фото: автора

Ці хрумкі підсмажені в олії та вершковому маслі гріночки доповнять будь-який суп та додадуть смаку будь-якому салатику.

Крутони (вони ж грінки) – це чудовий французький винахід, який  урізноманітнює буденні страви. Зустріти того, хто б не любив ці хрумкі рум’яні квадратики досить складно. Тим більше, що їх можна робити з пряними травами, паприкою, спеціями, або ж звичайні класичні. Мені ж найбільше подобаються крутони з часником. Ви можете одразу зробити велику кількість і зберігати їх у герметичній ємності декілька тижнів. Хоча, чесно скажу, вони не зберігаються! Ваші близькі з'їдять їх швидше, навіть без супу й салату. Крутони не тверді як сухарики, а мають хрумку скоринку зовні й злегка підсушений м’якуш всередині.

Інгредієнти:

1 буханець білого хліба для тостів або ранковий батон (французький багет),

50 мл оливкової олії,

50 мл топленого вершкового масла,

1 ч. л. гранульованого часнику (свіжий не підійде, оскільки підгоряє та гірчить; за бажанням його можна використовувати після підсмажуванням),

1 ч. л. солі,

трішки паприки, улюблені трави (за бажанням).

Приготування:

Розігріти духовку до 180?С. Батон чи хліб нарізати кубиками приблизно й перекласти їх у глибоку миску. Змішати оливкову олію та розтоплене вершкове масло. Полити хлібні кубики половиною масляно-олійної суміші. Всипати гранульований часник, трави та паприку. Добре перемішати й вилити олію з маслом, які залишилися. Перемішати.

Розкласти майбутні крутони на деко в один шар. Поставити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.

Або ж підсмажити на сковорідці, поки не з'явиться золотавий відтінок (ступінь підсмажування обирайте на свій смак; нам подобається, коли крутони сильно золотаві майже бурштинові).

Одразу ж після виймання з духовки посипати гріночки сіллю й ретельно перемішати. Дати охолонути повністю на деку й перекласти в герметичну ємність. Крутончики з часником чудово пасують до крем-супу з шампіньйонами:

до густих наваристих супів на кшталт білоруської тертюхи:

 А також до бульйонів або перших страв, які на них зварені (кабачковий рисовий суп):

Крутони незамінні у салаті "Цезар" ("Цезар" по-українськи з оселедцем):

Прикрасять вони й весняні овочеві салати (салат з редисом та баликом):

поради, порадник, як приготувати часникові крутони, французька кухня, грінки, крутони, хліб, багет, батон, часник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

З поганою пастою борщу не звариш!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1900
Кореспонденти «Сімейної газети» в межах чергової дегустації з’ясували, що, окрім помідорів, виробники додають у томатне пюре
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 657
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Їжа з приставкою «еко» і з чим її їдять
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2296
Органічні продукти можна купувати не лише в спеціалізованих крамницях, але й у магазинах, аптеках та на базарі
Як раніше пекли хліб
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 892
Більшість досвідчених господинь запевняють, що домашній хліб навіть близько не можна порівняти із тими хлібобулочними виробами, які нині продаються в магазині.
Показати ще
Коментарів - 0: