Гаряча тема:
- Війна
Крутони (вони ж грінки) – це чудовий французький винахід, який урізноманітнює буденні страви. Зустріти того, хто б не любив ці хрумкі рум’яні квадратики досить складно. Тим більше, що їх можна робити з пряними травами, паприкою, спеціями, або ж звичайні класичні. Мені ж найбільше подобаються крутони з часником. Ви можете одразу зробити велику кількість і зберігати їх у герметичній ємності декілька тижнів. Хоча, чесно скажу, вони не зберігаються! Ваші близькі з'їдять їх швидше, навіть без супу й салату. Крутони не тверді як сухарики, а мають хрумку скоринку зовні й злегка підсушений м’якуш всередині.
Інгредієнти:
1 буханець білого хліба для тостів або ранковий батон (французький багет),
50 мл оливкової олії,
50 мл топленого вершкового масла,
1 ч. л. гранульованого часнику (свіжий не підійде, оскільки підгоряє та гірчить; за бажанням його можна використовувати після підсмажуванням),
1 ч. л. солі,
трішки паприки, улюблені трави (за бажанням).
Приготування:
Розігріти духовку до 180?С. Батон чи хліб нарізати кубиками приблизно й перекласти їх у глибоку миску. Змішати оливкову олію та розтоплене вершкове масло. Полити хлібні кубики половиною масляно-олійної суміші. Всипати гранульований часник, трави та паприку. Добре перемішати й вилити олію з маслом, які залишилися. Перемішати.
Розкласти майбутні крутони на деко в один шар. Поставити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
Або ж підсмажити на сковорідці, поки не з'явиться золотавий відтінок (ступінь підсмажування обирайте на свій смак; нам подобається, коли крутони сильно золотаві майже бурштинові).
Одразу ж після виймання з духовки посипати гріночки сіллю й ретельно перемішати. Дати охолонути повністю на деку й перекласти в герметичну ємність. Крутончики з часником чудово пасують до крем-супу з шампіньйонами:
до густих наваристих супів на кшталт білоруської тертюхи:
А також до бульйонів або перших страв, які на них зварені (кабачковий рисовий суп):
Крутони незамінні у салаті "Цезар" ("Цезар" по-українськи з оселедцем):
Прикрасять вони й весняні овочеві салати (салат з редисом та баликом):
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: