clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 653

Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»

Торт виходить розкішний, височенний, із тонесенькими коржами та ніжною, буквально невагомою текстурою начинки.
Торт виходить розкішний, височенний, із тонесенькими коржами та ніжною, буквально невагомою текстурою начинки. Фото: автора

Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».

Я, як фанатка цукерок «Пташине молоко», можу сказати що цей тортик дуже схожий на мої улюблені ласощі. Він шалено смачний! На форумі «Все буде смачно» прочитала, що кількість суфле для цієї порції завелика, тому досить довго вагалася, чи варто зменшити інгредієнти. Врешті-решт, вирішила чітко слідувати рецептурі. Побоювання не виправдалися і суфле я використала повністю. В результаті в мене вийшов розкішний височенний торт із тонесенькими коржами та ніжною, буквально невагомою текстурою начинки.

Інгредієнти:

Для коржа:

4 яйця,

1 склянка цукру,

1 склянка борошна,

1 ч. л. ванільного цукру.

Для суфле:

1 склянка молока,

300 г вершкового масла,

10 яєць,

1 склянка цукру,

40 г желатину,

2 ст. л. кукурудзяного крохмалю (якщо картопляного, то збільшити вдвічі), 

3 ч. л. ванільного цукру,

0,5 лимона (можна додати какао, тоді суфле буде шоколадним).

Для глазурі:

200 г гіркого шоколаду (не менше 60% какао),

50 г вершкового масла.

Діаметр форми: 24 см. Склянка — 200 мл.

Приготування:

Готуємо корж: яйця збити з цукром і ванільним цукром до білого кольору. Додати просіяне борошно і змішати до однорідності. У роз'ємну форму встелити пергамент і вилити туди тісто. Добре постукати формою об стіл, щоб вийшли зайві бульбашки повітря.

Випікати в духовці до золотавого кольору (при 200ºС протягом 20-25 хвилин). Готовий бісквіт повністю охолодити й розрізати на два коржі (це дуже зручно робити спеціальною струною, але якщо у вас такого кухонного гаджета немає, можете скористатися одним із інших методів, які описані тут).

Готуємо крем: відокремити білки від жовтків. Крохмаль розвести в 1 ст. л. води. Розтерти жовтки з цукром (0,5 склянки) і ванільним цукром, влити молоко, перемішати, додати крохмаль і збивати до однорідності. Встановити миску на водяну баню і варити до загустіння. Трішки охолодити та додати розм'якшене вершкове масло, вичавити лимонний сік. Збити міксером до пишноти. Желатин залити водою кімнатної температури, потім прогріти на паровій бані до розчинення.

Білки збити з цукром (0,5 склянки). У збиті білки повільно ввести желатин тонкою цівкою, постійно помішуючи.

Додати поступово приготований білковий крем у заварний масляний крем (по 1-2 ложки). Обережно перемішати (знизу догори).

Одну половину бісквітного коржа викласти у форму (з роз'ємним кільцем), залити кремом, розрівняти.

Накрити другою половиною коржа і залишити застигати на 4 години в холодильнику (я залишила на ніч).

Готуємо глазур: шоколад поставити на водяну баню разом із маслом. Коли всі складові повністю розтануть, енергійно перемішати до онорідності.

Дістати торт із форми, обережно знявши бортики (дуже естетично виглядають бока виробу, якщо форму попередньо встеляти ацетатною плівкою для тортів).

Залити торт зверху шаром глазурі. Я прикрасила шматочками цукерок «Пташине молоко», але можна декорувати смаколик горішками, кремом або цукатами.

Дати застигнути в холодильнику півгодини (у нас терпіння вже не вистачило, тому при нарізанні шоколадна глазур трішки зіпсувала красу розрізу; не повторюйте мою помилку й вичекайте потрібний час).

торти, торт, мусові торти, торт пташине молоко, торт-суфле, крем-суфле, желе, бісквіт, ідеальний бісквіт, ніжний торт, суфле, пташине молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирний торт із яблучним кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1261
Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 701
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Шоколадний «Наполеон» за півгодини
торти
Світлана ЯСЬКОВА 947
Нетрадиційний варіант приготування популярного у всьому світі смаколика.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2740
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: