ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Грудня, 2019

Мариновані пряні огірки з корицею та гвоздикою

25 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5589
Можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах.
Можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах. Фото: автора

Відходимо від класики на користь оригінальності та незвичності.

Консервовані огірки — улюблені зимові ласощі багатьох наших співвітчизників. Їх можна їсти і так просто з картопелькою, і в салат пустити. Не дивно, що існує така величезна кількість способів заготовки саме цих овочів. Цьогоріч я вирішила паралельно зі своїми улюбленими огірками з кетчупом «Чілі» заготовити ще й ці оригінальні пряні огірочки. Результат сподобався — маринад дуже смачний та збалансований. А аромат, який заповнить усю оселю під час конмервування, точно нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти:
На 1-літрову банку:

3-4 гвоздики,

лавровий листок,

десята частина стручка червоного гіркого перцю,

7-8 горошин чорного перцю,

1/3 ч. л. кориці,

1 великий зубок часнику,

1-2 гілочки петрушки,

маленький корінець хрону.

Маринад на 1 л води:

50 г солі,

50 г цукру,

1-1,5 ч. л. оцтової есенції (або 2-3 ст. л. оцту 9%-го).

Приготування:

Часник і зелень промити й нарізати. Скласти всі прянощі та зеленину на дно банок.

Потім щільно скласти огірки, попередньо витримавши їх у воді декілька годин (обрізати кінчики не обов’язково).

Солево-цукровий маринад, із розрахунку 1,5 л на трилітрову банку, готується заздалегідь. Краще відразу робити його на дві або чотири трилітрові банки, тобто 3 або 6 л. На 1 л води буде потрібно 50 г солі і 50 г цукру. Підігріту над парою банку з огірками залити до самого верху киплячим маринадом і накрити стерилізованою кришкою.

Після двохвилинної витримки поставити банку на решітку у ємність із гарячою водою і довести її до кипіння. Стерилізувати трилітрові банки 20 хвилин, дволітрові — 15 хвилин. Коли банку витягнете з води, трохи відкрийте кришку, щоб влити заздалегідь відміряну дозу оцтової есенції (1-1,5 ч. л.) або 9%-й оцет (2-3 ст. л.). Відразу ж закатати. Перевернути банки догори дном, вкутати й залишити до повного охолодження.

ОКРЕМ РЯДКОМ: можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах. Остання є гарантією хрумкості огірочків, а морквяне бадилля надасть заготовці цікавого незвичного смаку.

кабачки, огірки, домашні заготовки, заготовки з огірків, заготовки на зиму, домашній погрібець, мариновані пряні огірки з корицею, консервація, огірки мариновані пряні з корицею, мариновані огірки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую