Гаряча тема:
- Війна
Консервовані огірки — улюблені зимові ласощі багатьох наших співвітчизників. Їх можна їсти і так просто з картопелькою, і в салат пустити. Не дивно, що існує така величезна кількість способів заготовки саме цих овочів. Цьогоріч я вирішила паралельно зі своїми улюбленими огірками з кетчупом «Чілі» заготовити ще й ці оригінальні пряні огірочки. Результат сподобався — маринад дуже смачний та збалансований. А аромат, який заповнить усю оселю під час конмервування, точно нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти:
На 1-літрову банку:
3-4 гвоздики,
лавровий листок,
десята частина стручка червоного гіркого перцю,
7-8 горошин чорного перцю,
1/3 ч. л. кориці,
1 великий зубок часнику,
1-2 гілочки петрушки,
маленький корінець хрону.
Маринад на 1 л води:
50 г солі,
50 г цукру,
1-1,5 ч. л. оцтової есенції (або 2-3 ст. л. оцту 9%-го).
Приготування:
Часник і зелень промити й нарізати. Скласти всі прянощі та зеленину на дно банок.
Потім щільно скласти огірки, попередньо витримавши їх у воді декілька годин (обрізати кінчики не обов’язково).
Солево-цукровий маринад, із розрахунку 1,5 л на трилітрову банку, готується заздалегідь. Краще відразу робити його на дві або чотири трилітрові банки, тобто 3 або 6 л. На 1 л води буде потрібно 50 г солі і 50 г цукру. Підігріту над парою банку з огірками залити до самого верху киплячим маринадом і накрити стерилізованою кришкою.
Після двохвилинної витримки поставити банку на решітку у ємність із гарячою водою і довести її до кипіння. Стерилізувати трилітрові банки 20 хвилин, дволітрові — 15 хвилин. Коли банку витягнете з води, трохи відкрийте кришку, щоб влити заздалегідь відміряну дозу оцтової есенції (1-1,5 ч. л.) або 9%-й оцет (2-3 ст. л.). Відразу ж закатати. Перевернути банки догори дном, вкутати й залишити до повного охолодження.
ОКРЕМ РЯДКОМ: можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах. Остання є гарантією хрумкості огірочків, а морквяне бадилля надасть заготовці цікавого незвичного смаку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: