clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1459

Мариновані пряні огірки з корицею та гвоздикою

Можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах.
Можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах. Фото: автора

Відходимо від класики на користь оригінальності та незвичності.

Консервовані огірки — улюблені зимові ласощі багатьох наших співвітчизників. Їх можна їсти і так просто з картопелькою, і в салат пустити. Не дивно, що існує така величезна кількість способів заготовки саме цих овочів. Цьогоріч я вирішила паралельно зі своїми улюбленими огірками з кетчупом «Чілі» заготовити ще й ці оригінальні пряні огірочки. Результат сподобався — маринад дуже смачний та збалансований. А аромат, який заповнить усю оселю під час конмервування, точно нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти:
На 1-літрову банку:

3-4 гвоздики,

лавровий листок,

десята частина стручка червоного гіркого перцю,

7-8 горошин чорного перцю,

1/3 ч. л. кориці,

1 великий зубок часнику,

1-2 гілочки петрушки,

маленький корінець хрону.

Маринад на 1 л води:

50 г солі,

50 г цукру,

1-1,5 ч. л. оцтової есенції (або 2-3 ст. л. оцту 9%-го).

Приготування:

Часник і зелень промити й нарізати. Скласти всі прянощі та зеленину на дно банок.

Потім щільно скласти огірки, попередньо витримавши їх у воді декілька годин (обрізати кінчики не обов’язково).

Солево-цукровий маринад, із розрахунку 1,5 л на трилітрову банку, готується заздалегідь. Краще відразу робити його на дві або чотири трилітрові банки, тобто 3 або 6 л. На 1 л води буде потрібно 50 г солі і 50 г цукру. Підігріту над парою банку з огірками залити до самого верху киплячим маринадом і накрити стерилізованою кришкою.

Після двохвилинної витримки поставити банку на решітку у ємність із гарячою водою і довести її до кипіння. Стерилізувати трилітрові банки 20 хвилин, дволітрові — 15 хвилин. Коли банку витягнете з води, трохи відкрийте кришку, щоб влити заздалегідь відміряну дозу оцтової есенції (1-1,5 ч. л.) або 9%-й оцет (2-3 ст. л.). Відразу ж закатати. Перевернути банки догори дном, вкутати й залишити до повного охолодження.

ОКРЕМ РЯДКОМ: можно додавати в кожну баночку гілочку бадилля моркови та суху гірчицю в зернах. Остання є гарантією хрумкості огірочків, а морквяне бадилля надасть заготовці цікавого незвичного смаку.

кабачки, огірки, домашні заготовки, заготовки з огірків, заготовки на зиму, домашній погрібець, мариновані пряні огірки з корицею, консервація, огірки мариновані пряні з корицею, мариновані огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Швидкі мариновані огірочки аля-тайські
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1932
Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.
Кабачки по-корейськи на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2513
Ця закуска подобається всім без виключення, тому від всієї душі рекомендую вам скористатися цим дуже простим, але неймовірно смачним рецептом консервації.
Огірочки по-болгарськи – супер-хрумкі та супер-смачні!
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2192
Рецепт дуже простий, але співвідношення «цукор-сіль-оцет» просто ідеальне!
Кабачкова ікра «Ніжинська» (як магазинна)
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2029
Ікра - БОМБА! Зробила вже два заходи. Колір, смак, консистенція – все гармонійно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: