clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 800

Тришаровий торт «Деліс» із персиками

Такий торт дуже літній і сонячний і готується на диво просто!.
Такий торт дуже літній і сонячний і готується на диво просто!. Фото: автора

Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!

Тортик просто тане в роті! Його навіть прикрашати не потрібно. Він рекламує сам себе, досить розрізати його на шматочки. Там такі апетитні шари, що кожним хочеться ласувати окремо. Проте все разом – це справжній смаковий вибух! Обожнюю мусові десерти й тістечка. Вони легкі й у міру солодкі. Такий торт дуже літній і сонячний. І не лякайтеся, що так багато літер – готується він на диво просто.

Інгредієнті:

Для бісквіта:

5 яєць,

200 г цукру,

1 ч. л. ванільного цукру,

75 г борошна,

40 г крохмалю,

дрібка солі.

Для персикового шару:

5-6 спілих персиків,

2 пакетика персикового желе,

800 мл гарячої води.

Для суфле:

120 г чорного шоколаду,

500 мл вершків (не менше 30% жирності),   

2 ст. л. цукрової пудри,

1 ч. л. желатину,

1/4 склянки молока.

Для шоколадного ганашу:

70 мл вершків (30%),

70 г чорного шоколаду.

Форма – діаметр 24 х 24 см.

Приготування:

Приготувати бісквітний корж: просіяти борошно та крохмаль в миску. Відокремити білки від жовтків. Збити білки разом із дрібкою солі до пухкої піни. Додати цукор та ванілін і збити до жорстких і глянцевих піків.

Потім знизити швидкість міксера до середньої і ввести по одному жовтки.

Використовуючи велику ложку, невеликими порціями додати просіяне борошно й крохмаль.

Підготувати роз’ємну форму, встеливши її пергаментом (я встеляю і дно, і бортики, даючи по колу додаткову стрічку з пергаменту, яку вирізаю ножицями; при цьому нічим папір не змащую, просто змочую водою, щоб приліпився до бортиків; такий спосіб гарантує, що бісквіт буде високим і рівненьким, без горбочка-шапки посередині). Вилити тісто в форму, злегка постукати нею об стіл, щоб суміш розподілилася рівномірно й вийшли пухирці повітря. Поставити в попередньо розігріту до 170°C духовку. Випікати протягом 15-20 хвилин. Готовий бісквіт дістати з духовки та вийняти з форми на решітку (пергамент одразу ж зняти).

Залишити повністю охолоджуватися.

Персиковий шар: бісквіт встановити назад у форму (я перестрахувалася і встелила її харчовою плівкою, щоб желе не витекло. Сам бісквіт розрізала навпіл, оскільки він у мене спікся височезний. Зайвий корж потім використала для іншого десертуwink).

Просочити бісквітний корж будь-яким сиропом (я брала залишки сиропу від «Консервованих персиків половинками»; інтенсивність просочення корегуйте на свій розсуд).

Персики нарізати часточками й викласти на просочений бісквіт.

Желе розвести гарячою водою. Охолодити й поставити в холодильник, щоб воно злегка загусло. Потім розподілити ложкою по персиках. Поставити торт в холодильник, щоб повністю застигнув.

Приготування суфле: желатин залити молоком, дати набухнути й розчинити на маленькому вогні, не доводячи до кипіння. Охолодити суміш.

Розтопити шоколад на водяній бані. Трішки охолодити.

Збити вершки до крутих піків, априкінці всипати просіяну цукрову пудру, ще раз збити.

Влити розтоплений шоколад і желатин. На маленьких обертах з’єднати все міксером. Вилити отриману масу на шар желе, розрівняти й знову поставити в холодильник.

Для ганашу: вершки нагріти майже до кипіння, додати шоколад, розламаний шматочками. Залишити на деякий час і перемішати, щоб отримати однорідну масу. Вилити на торт і рівномірно розподілити.

Помістити в холодильник, краще на всю ніч. Зранку зняти кільце з форми та звільнити тортик від плівки.

Прикрасити шматочками персиків та шоколадки.

Нарізати тортик порційними шматочками. Зберігати краще в холодильнику (якщо, звісно, буде що зберігатиlaughing, смаколик зникає зі столу зі швидкістю звуку).

торти, торт, мусові торти, торт-суфле, крем-суфле, желе, бісквіт, ідеальний бісквіт, ніжний торт, персики, желе з персиків, тришаровий торт, торт деліс

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Три шоколада»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1818
Повітряний шифоновий смаколик для справжніх шоколадоголіків
Торт «Опера» від Крістофера Фельдера
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1883
Невагомий горіховий бісквіт, найніжніший шоколадний ганаш, ароматний кавово-вершковий крем. І на доданок — «шедевральна» дзеркальна глазур!
Полуничний торт з крекерів — неймовірний смаколик без випікання
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1669
Пропоную дуже простий рецепт, із яким впорається навіть дитина.
Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1024
Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: