Гаряча тема:
- Війна
Вершковий сир «Філадельфія» смачнючий і сам по собі, і хороший тим, що на його основі можна готувати десерти, закуски, роли й суші. Один лише чізкейк «Ньй-Йорк» чого вартий! Або, до прикладу, булочки «Сіннабон»! У готовому вигляді продукт можна придбати в магазині. Але, по-перше, не завжди він є в наявності, а по-друге – ціна на нього захмарна. Набагато простіше й дешевше зробити «Філадельфію» в домашніх умовах. Всі компоненти, які входять до складу такого вершкового сиру, цілком доступні, а вихід готового продукту вражає не тільки подібністю до оригіналу, але й простотою приготування. Варто зазначити, що чим вищою буде жирність натурального йогурту та сметани, тим більше вийде готового продукту.
Інгредієнти:
400 мл сметани (30% жирності),
320 г густого натурального йогурту (в стаканчику, не питного!),
0,5 ч. л. лимонного соку,
1/3 ч. л. солі.
Приготування:
Сир найкраще готувати з вечора, щоб на ранок продукт був готовий. Розмістити сито над каструлею, встелити його дно марлею в три шари.
В глибокій ємності змішати натуральний йогурт й сметану, посолити й додати лимонний сік.
Перемішати всі інгредієнти так, щоб не було грудочок (найкраще для цього використовувати вінчик). Вилити суміш у сито.
Підвернути краї марлі в друшляк так, щоб вони вкривали молочний мікс повністю. Зверху накрити тарілочкою.
Встановити гніт (півлітрова банка з водою). Поставити конструкцію в холодильник не менше, ніж на 12 годин. Сироватка почне стікати на дно каструльки.
Через 12 годин гніт зняти.
Перекласти сир у красиву піалу.
Він буде повністю готовий до вживання, і можна приступати до приготування вишуканих десертів. Найпростіший варіант – просто намастити його на хліб або грінки й подавати такі бутерброди до сніданку.
Дуже смачно з в’яленими помідорами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: