ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Домашній вершковий сир «Філадельфія»

27 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 30074
. Найпростіший варіант – просто намастити вершковий сир на хліб або грінки й подавати такі бутерброди до сніданку.
. Найпростіший варіант – просто намастити вершковий сир на хліб або грінки й подавати такі бутерброди до сніданку. Фото: автора

Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.

Вершковий сир «Філадельфія» смачнючий і сам по собі, і хороший тим, що на його основі можна готувати десерти, закуски, роли й суші. Один лише чізкейк «Ньй-Йорк» чого вартий! Або, до прикладу, булочки «Сіннабон»! У готовому вигляді продукт можна придбати в магазині. Але, по-перше, не завжди він є в наявності, а по-друге – ціна на нього захмарна. Набагато простіше й дешевше зробити «Філадельфію» в домашніх умовах. Всі компоненти, які входять до складу такого вершкового сиру, цілком доступні, а вихід готового продукту вражає не тільки подібністю до оригіналу, але й простотою приготування. Варто зазначити, що чим вищою буде жирність натурального йогурту та сметани, тим більше вийде готового продукту.

Інгредієнти:    

400 мл сметани (30% жирності),

320 г густого натурального йогурту (в стаканчику, не питного!),

0,5 ч. л. лимонного соку,

1/3 ч. л. солі.

Приготування:

Сир найкраще готувати з вечора, щоб на ранок продукт був готовий. Розмістити сито над каструлею, встелити його дно марлею в три шари.

В глибокій ємності змішати натуральний йогурт й сметану, посолити й додати лимонний сік.

Перемішати всі інгредієнти так, щоб не було грудочок (найкраще для цього використовувати вінчик). Вилити суміш у сито.

Підвернути краї марлі в друшляк так, щоб вони вкривали молочний мікс повністю. Зверху накрити тарілочкою.

Встановити гніт (півлітрова банка з водою). Поставити конструкцію в холодильник не менше, ніж на 12 годин. Сироватка почне стікати на дно каструльки.

Через 12 годин гніт зняти.

Перекласти сир у красиву піалу. 

Він буде повністю готовий до вживання, і можна приступати до приготування вишуканих десертів. Найпростіший варіант – просто намастити його на хліб або грінки й подавати такі бутерброди до сніданку.

Дуже смачно з в’яленими помідорами.

чізкейк, крем-чіз, закуски, закуска, філадельфія, вершковий сир, домашній сир, домашня філадельфія

Коментарі:

  Так  Ні, дякую