clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 935

Пряно-медовий гарбузовий пиріг із сухофруктами та горіхами

Можна посипати пиріг цукровою пудрою або полити йогуртом, карамельним топінгом, варенням чи медом.
Можна посипати пиріг цукровою пудрою або полити йогуртом, карамельним топінгом, варенням чи медом. Фото: автора

Випічка з гарбузом – мій фаворит серед смаколиків. Помаранчева, ароматна, ніжна й солодка... Цей дарунок осені чудово поєднуються і з прянощами, і з фруктами-ягодами, і з сиром, і з горіхами...

Нещодавно роздобула новий рецептик дуже простого у виконанні гарбузового пирога. Він не лише неймовірно смачний, але й корисний! Адже у його складі не тільки гарбузова м’якоть, але й велика кількість сухофруктів та горішків. Структура тіста чимось нагадує брауні чи печиво "картошка" - волога й соковита, але при цьому абсолютно не гливка. Здається, що цей смаколик зовсім не містить борошна, а лише мелені горішки. Для випічки краще обирайте плоди насичено-помаранчеві, а сухофрукти підходять будь-які.

Інгредієнти:

1 кг почищеного гарбуза (близько 3 склянок натертої на тертці м'якоті),

4 яйця,

0,5 склянки цукру,

ванілін,

1 ст. л. меду,

0,5 склянки олії (без запаху, рафінованої),

по жмені кураги, родзинок, фініків та інжиру,

1 склянка перемелених волоських горіхів,

1 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

3 склянки борошна,

по 1/2 ч. л. меленого імбиру, кориці, мускатного горіху та кардамону,

цедра половинки лимону.

Склянка = 250 мл, розємна форма – D28 см.

Приготування:

Гарбуз почистити від шкірки та насіння й натерти на крупній тертці, додати до нього натерту лимонну цедру. Сухофрукти нарізати невеликими шматочками, з’єднати з родзинками та горіхами. Додати до гарбузової маси.

Білки відокремити від жовтків та збити разом із цукром і дрібкою солі до крутої піни.

Жовтки збити з медом та ваніліном, потім влити олію і ще раз збити.

Потім просіяти борошно із розпушувачем та спеціями і вимішувати, поки консистенція тіста не стане як густа сметана. Тісто, гарбуз із сухофрукти змішати, обережно ввести збиті білки, перемішати.

Вилити суміш у форму, встелену пергаментом, змащену маслом (я ще присипала бортики панірувальними сухарями, можна манкою; це не лише для того, щоб пиріг добре «відійшов» від форми, але й задля апетитної хрусткої скоринки).

Поставити в розігріту до 200°С духовку й випікати протягом 35-45 хвилин.

Пиріг повністю охолодити й лише тоді нарізати на порції.

Можна посипати цукровою пудрою або полити йогуртом, карамельним топінгом чи медом. Я полила варенням з гарбуза та цитрусових й прикрасила листочком меліси.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг у міру солодкий, тому ласунам можна додавати у тісто більше цукру або меду. Проте не забувайте, що гарбуз сам по собі солодкий і сухофрукти додають випічці додаткової цукристості.

 

гарбуз, солодка випічка, осіння випічка, випічка з гарбуза, пряно-медовий гарбузовий пиріг, пиріг з гарбуза, сухофрукти, горіхи, мед

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гарбузовий чізкейк із корицею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1269
Найніжніший чіз із цікавим багатим смаком та яскравим сонячним забарвленням. Для похмурого дощового дня ця випічка справжній антидепресант.
Шотландські гарбузові скони – смачні пряники до чаю
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 833
М'які та ніжні, ароматні та рум'яні, з хрусткою скоринкою...
Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2443
Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.
Гарбузовий пиріг із чорносливом: традиційний американський десерт
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 806
Корж-основа хрумка, розсипчаста, адже готується з рубленого пісочного тіста або ж із меленого печива.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: