clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1086

Торт «Чорнослив у шоколаді» із сирним кремом та горіхами

Все ідеально – і спокійна стриманість шоколадних коржів, і помірна кислинка чорносливу, і легкість сирної нотки в кремі.
Все ідеально – і спокійна стриманість шоколадних коржів, і помірна кислинка чорносливу, і легкість сирної нотки в кремі. Фото: автора

Ніжне, смачне, ароматне диво, яке вам захочеться повторити знову і знову!

Торт народився із комбінації двох моїх улюблених рецептів – швидкого шоколадного бісквіта та сирного крему з чорносливу та горіхів. Народився і підкорив мене з першого ж шматочка! Все ідеально – і спокійна стриманість шоколадних коржів, і помірна кислинка чорносливу, і легкість сирної нотки в кремі. Просто розкішний тортик!

Інгредієнти:

Тісто:

2 банки згущеного молока,

4 яйця,

320 г борошна (просіяти),

10 г розпушувача,

6 ст. л. якісного какао,

ванілін.

Для крему:

1 склянка чорносливу без кісточки,

1 склянка цукрової пудри,

500 г домашньої сметани,

250 г сиру «Філадельфія» (можна брати будь-який крем-сир типу «Президент» чи «Альмете»; якщо ж хочете заощадити, то спробуйте приготувати домашній сир «Філадельфія», він на смак нічим не гірший за магазинний).

Шоколадна глазур:

10 ст. л. з гіркою цукрової пудри,

3 ст. л. якісного какао (я купую білоруське - 99,9% какао),

4 ст. л. молока,

80 г вершкового масла,

100 г чорного шоколаду (використовувала 72,2%).

Форма – 26 см в діаметрі.

Приготування:

Бісквіт: яйця збити зі згущенкою міксером. Потім додати сипучі інгредієнти та все ретельно перемішати між собою вінчиком.

Тісто розділити на дві рівні частини. Спекти два коржі (форму, встелити пергаментом та змастити маслом). Випікати при 180°C протягом 25 хвилин.

Коржі охолодити й розрізати по горизонталі навпіл. У вас у підсумку вийде 4 частини.

Крем: чорнослив перекрутити на м'ясорубці. Збити цукрову пудру зі сметаною та крем-сиром і змішати цю суміш із чорносливом. Додати подрібнені волоські горіхи (попередньо підсмажити їх на сковорідці). Ретельно перемішати.

Промастити коржі кремом (мені здалося, що коржі затовсті, тож я просочила їх злегка ягідним сиропом).

Зверху тортик також «зашпаклювати» кремом.

Глазур: цукрову пудру, какао і молоко – довести до кипіння. Додати масло і розламаний на шматочки шоколад. Все ретельно перемішати, щоб масло з шоколадом розплавилися.

Залити торт шокоглазурью, даючи їй можливість вільно стікати. Прикрасити за бажанням (я використала половинки волоських горіхів і кокосову стружку).

Залишити просочуватися на ніч у холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: завдяки просоченню коржі вийшли соковитими й вологими, а сирно-горіхово-чорносливовий крем ідеально «потоваришував» із шоколадним бісквітом. Це моя суцільна ініціатива, тож можете спробувати змінювати комбінацію. Так, шоколадний бісквіт чудово смакуватиме із будь-яким іншим кремом. І навпаки, сирний крем підійде для будь-яких коржів. Крему я взагалі ладна співати оду – він неймовірно смачний, при цьому робить сметанний крем густішим.

торти, торт, бісквіт, шоколадний бісквіт, ніжний торт, сирний крем, торт з чорносливом, торт чорнослив в шоколаді, горіхи, чорнослив

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Червоний оксамит» («Red Velvet») - улюблений десерт американців і канадців
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1352
Яскраво-червоні вологі та пористі коржі, які просто тануть у роті, обрамленні найніжнішим білосніжним сирно-вершковим кремом… Цей смаколик хочеться куштувати знову і знову!
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1084
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2786
Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.
Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1357
Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: