clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1897

«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові

Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики! Фото: автора

Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!

Навіть здається, що у складі є дріжджі, хоча їх там навіть близько немає. Проте смак набагато ніжніший, а консистенція легша, ніж у дріжджових оладок. Що ж до тіста, то воно і дійсно «пишне», здається, що ніби «дихає»!

Інгредієнти:

0,5 л кефіру (можна будь-якої жирності, бажано не надто свіжого),

дрібка солі,

3-4 ст. л. цукру,

1 яйце,

до 3 склянок борошна,

1 ч. л. соди без верху,

1-2 жмені родзинок та кураги (я додала ще в'ялену вишню, рецептом якої нещодавно ділилася у Гурмані),

ванілін.

Приготування:

Кефір нагріти, щоб був гарячим (це важливо!).

Додати дрібку солі, цукор і ванілін. Яйце окремо ретельно перемішати.

Вилити у суміш із кефіром (я готувала навіть без яйця – результат теж чудовий). По трохи ввести борошно й вінчиком добре вимісити, що тісто було, як густа сметана. Додати сухофрукти й наприкінці всипати соду.

Знову ретельно перемішати.

Випікати на добре розігрітій сковорідці з обох боків на середньому вогні.

Викладати готові оладки краще на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Ось такі товстенькі красунчики виходять:

Подавати стандартно – із медом, варенням, сметанкою… Хто як любить.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви намагаєтеся їсти менше смаженого й жирного, то такі оладки можна смажити практично БЕЗ олії. Просто додайте в тісто 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії (вона зовсім не відчуватиметься, є навіть плюс – оладки довше зберігатимуть свіжість). А на сковорідку налийте крапельку олії, розміром із 10 копійок, розмастіть її силіконовим пензликом по всій поверхні, заходячи трохи і на боки. Потім розігрійте пательню й смажте оладки. Більше змащувати її не потрібно буде. Так оладки виходять не масні, м'які й пухнасті, і не такі шкідливі.

оладки млинці та сирники, пишні оладки на гарячому кефірі, оладки без дріжджів, оладки пухкі, оладки пишні, оладки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 787
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Солодкі ажурні млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Ірина Герун 2817
Вирішила сьогодні зробити смачненький сніданок для коханого, незвичайними візерунчастими млинцями.
ТОП-8 найсмачніших млинців до Масляної
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2886
За народним повір’ям, чим більше млинців ви з’їсте протягом масляного тижня, а цього річ це 20-26 лютого, тим щасливішим буде рік.
Шоколадний млинцевий торт з вершково-сирним кремом
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Марина Клімова 1759
Неймовірно смачний млинцевий тортик, який тане у роті та припаде до смаку всім ласунам.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: