Гаряча тема:
- Війна
Навіть здається, що у складі є дріжджі, хоча їх там навіть близько немає. Проте смак набагато ніжніший, а консистенція легша, ніж у дріжджових оладок. Що ж до тіста, то воно і дійсно «пишне», здається, що ніби «дихає»!
Інгредієнти:
0,5 л кефіру (можна будь-якої жирності, бажано не надто свіжого),
дрібка солі,
3-4 ст. л. цукру,
1 яйце,
до 3 склянок борошна,
1 ч. л. соди без верху,
1-2 жмені родзинок та кураги (я додала ще в'ялену вишню, рецептом якої нещодавно ділилася у Гурмані),
ванілін.
Приготування:
Кефір нагріти, щоб був гарячим (це важливо!).
Додати дрібку солі, цукор і ванілін. Яйце окремо ретельно перемішати.
Вилити у суміш із кефіром (я готувала навіть без яйця – результат теж чудовий). По трохи ввести борошно й вінчиком добре вимісити, що тісто було, як густа сметана. Додати сухофрукти й наприкінці всипати соду.
Знову ретельно перемішати.
Випікати на добре розігрітій сковорідці з обох боків на середньому вогні.
Викладати готові оладки краще на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Ось такі товстенькі красунчики виходять:
Подавати стандартно – із медом, варенням, сметанкою… Хто як любить.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви намагаєтеся їсти менше смаженого й жирного, то такі оладки можна смажити практично БЕЗ олії. Просто додайте в тісто 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії (вона зовсім не відчуватиметься, є навіть плюс – оладки довше зберігатимуть свіжість). А на сковорідку налийте крапельку олії, розміром із 10 копійок, розмастіть її силіконовим пензликом по всій поверхні, заходячи трохи і на боки. Потім розігрійте пательню й смажте оладки. Більше змащувати її не потрібно буде. Так оладки виходять не масні, м'які й пухнасті, і не такі шкідливі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: