ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада, 2019

«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові

13 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7948
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики! Фото: автора

Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!

Навіть здається, що у складі є дріжджі, хоча їх там навіть близько немає. Проте смак набагато ніжніший, а консистенція легша, ніж у дріжджових оладок. Що ж до тіста, то воно і дійсно «пишне», здається, що ніби «дихає»!

Інгредієнти:

0,5 л кефіру (можна будь-якої жирності, бажано не надто свіжого),

дрібка солі,

3-4 ст. л. цукру,

1 яйце,

до 3 склянок борошна,

1 ч. л. соди без верху,

1-2 жмені родзинок та кураги (я додала ще в'ялену вишню, рецептом якої нещодавно ділилася у Гурмані),

ванілін.

Приготування:

Кефір нагріти, щоб був гарячим (це важливо!).

Додати дрібку солі, цукор і ванілін. Яйце окремо ретельно перемішати.

Вилити у суміш із кефіром (я готувала навіть без яйця – результат теж чудовий). По трохи ввести борошно й вінчиком добре вимісити, що тісто було, як густа сметана. Додати сухофрукти й наприкінці всипати соду.

Знову ретельно перемішати.

Випікати на добре розігрітій сковорідці з обох боків на середньому вогні.

Викладати готові оладки краще на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Ось такі товстенькі красунчики виходять:

Подавати стандартно – із медом, варенням, сметанкою… Хто як любить.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви намагаєтеся їсти менше смаженого й жирного, то такі оладки можна смажити практично БЕЗ олії. Просто додайте в тісто 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії (вона зовсім не відчуватиметься, є навіть плюс – оладки довше зберігатимуть свіжість). А на сковорідку налийте крапельку олії, розміром із 10 копійок, розмастіть її силіконовим пензликом по всій поверхні, заходячи трохи і на боки. Потім розігрійте пательню й смажте оладки. Більше змащувати її не потрібно буде. Так оладки виходять не масні, м'які й пухнасті, і не такі шкідливі.

оладки млинці та сирники, пишні оладки на гарячому кефірі, оладки без дріжджів, оладки пухкі, оладки пишні, оладки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую